Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strah mmf-a

Lagarde: Grčku zadržati pod svaku cijenu, izlazak je preskup za sve!

Lagarde (1)
AFP/Reuters/PIXSELL
17.05.2012.
u 21:20

Šefica MMF-a vjeruje da će Grčka naći političku volju da se drži svojih obveza i ostane u eurozoni jer, kaže Lagarde, većina Grka to želi.

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde uključila se u rasprave o povlačenju Grčke iz eurozone.

– Izlaz iz eurozone bio bi izuzetno skup i težak, i to ne samo za Grčku – upozorila je Lagarde u razgovoru za jedan nizozemski TV kanal.

Lagarde je pozvala lidere grčkih političkih stranaka da se drže obećanja koja su dali da bi dobili drugi paket pomoći težak 130 milijardi eura. Ona se još nada da će Grčka ostati u europskoj monetarnoj uniji.

Šefica MMF-a vjeruje da će Grčka naći političku volju da se drži svojih obveza i ostane u eurozoni jer, kaže Lagarde, većina Grka to želi.

I dok su u srijedu raspisani novi izbori za 17. lipnja, Grčka je u četvrtak dobila prijelaznu vladu. Predsjednik Grčke Karolos Papoulias povjerio je mandat za sastav "tehnokratske vlade" Panajotisu Pikramenosu (67), predsjedniku Državnog savjeta i Vrhovnog upravnog suda. Aleksis Tsipras, šef radikalne ljevice (SYRIZA), zatražio je da "tehnička vlada ne provodi mjere koje bi obuhvaćale daljnje smanjenja plaća, mirovina i javne potrošnje, koje bi ugrozile radna prava ili omogućile privatizaciju". 

Ključne riječi

Komentara 13

ST
sttipe
21:46 17.05.2012.

grci hitno tribaju napravit ogluhu..pa svi ostali za njima..sve dugove resetirat!!!rimsko carstvo ih je resetiiralo svako 50 godina..svi dugovi su bili poništeni svima..eu već ima skoro 70 godina!!!po svemu sudeći 80 neće napunit!!!

OB
-obrisani-
22:01 17.05.2012.

1% koliko iznosi BND grka u eu je nista i nula, i ako 1% moze srusit 99% onda nisu ni zavrijedili da postoje, onda nek crknu

AU
autoritet
22:47 17.05.2012.

Ma gle ove vještice! Po svaku cijenu? A hoćeš li ti možda iz svog džepa plaćati tu cijenu, krvopijo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije