Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVAČICA I PISOAR

Lady Gaga i pop-art

Armitage Shanks (1)
Foto: SHOWstudio Shop, London
1/3
23.07.2010.
u 14:31

Kontroverzna pjevačica našalila se na račun glasina da ima muški spolni organ i koristi pisoar pa je jedan i potpisala u galeriji u Londonu, uz referenciju na slavnog dadaista.

U okviru umjetničkog projekta "Armitage Shanks" u londonskoj galeriji SHOW Lady Gaga potpisala se na pisoar koji, na žalost ljubitelja moderne umjetnosti, neće biti na prodaju, već je samo izložen u galeriji. Posveta glasi "I'm not fucking Duchamp, but I love pissing with you – Ne ševim Duchampa, ali volim pišati s tobom", i izravna je referencija na slavnog nadrealista i dadaista Marcela Duchampa (1887.-1968.) koji je u New Yorku 1917. napravio revoluciju u umjetnosti izloživši najobičniji pisoar, zarotiran za 90 stupnjeva, pod naslovom "Fontana".

Stefani Germanotta u svom izazivanju kontroverzi, da bi što bolje prodala svoju glazbu, ne preže od referencija na velike kontroverzne umjetnike, i pokazuje da nema samo vrlo pomaknut i inovativan smisao za modu nego i da ima soli u glavi, po čemu je izvrsna učenica gđe M. L. Ciccione. Ako već u 21. stoljeću imamo pop-pjevačicu za kojom omladina luduje zbog njezina odijevanja i otvorene seksualnosti u pjesmama, dobro je da takva pjevačica barem zna tko su utemeljitelji moderne umjetnosti i da se referira na njih; možda nekoga od svojih slušatelja tako potakne da nešto i nauči...

Ključne riječi

Komentara 1

OR
orisis
15:44 27.07.2010.

ova ima iza sebe takvu mashineriju koja misli radi prdi i kaki umjesto nje.Gdje bi ona bila sposobna sama to osmisliti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije