Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sve daju samo da prodaju' na Zrinjevcu

Laburisti pozivaju na prosvjed upozorenja protiv rasprodaje državne imovine

Tomislav Končevski
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/5
19.05.2016.
u 11:18

To nije politički skup, već skup upozorenja svih građana kojima je stalo do ove države – poručio je predsjednik Laburista Tomislav Končevski

Hrvatski laburisti u subotu 21. svibnja, u 17 sati na Zrinjevcu organiziraju skup upozorenja protiv rasprodaje državne imovine pod sloganom "Sve daju samo da prodaju".

– Laburisti pozivaju sve građane na skup upozorenja protiv rasprodaje državne imovine. To nije politički skup, već skup upozorenja svih građana kojima je stalo do ove države – poručio je predsjednik Laburista Tomislav Končevski na konferenciji za novinare u Saboru. Naglašava da se ne smiju ponoviti devedesete godine i način na koji su se rasprodavala poduzeća stranim ulagačima, smanjivao broj zaposlenih dok su radnici ostali bez posla sa malim otpremninama.

– Ako Vlada ide u rasprodaju državne imovine to mora raditi na temelju zakona donesenog u Saboru. Zakon o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom propisuje dva glavna dokumenta za upravljanje državnom imovinom. Prvi je strategija koju donosi Sabor za razdoblje od četiri godine, a drugi je Plan upravljanja državnom imovinom koji je na godišnjoj razini dužna donositi Vlada. Rok za donošenje Plana upravljanja je najkasnije do 31. listopada tekuće godine za sljedeću godinu, no niti šest mjeseci od isteka propisanog roka Vlada Plan nije donijela – tvrdi Končevski.

Upozoravaju kako Vlada tako važne odluke ne bi smjela donositi na telefonskim sjednicama, a Nansi Tireli drži da su suprotne zakonskoj regulativi i svim zakonima.

– U subotu imamo okupljanje kako bi dali jasnu poruku da se državna imovina mora prodavati na transparentan način, da svaki građanin zna što i kako se rasprodaje i za koji iznos – kazala je laburistica Nansi Tireli te poručila da Vlada mora po hitnoj proceduri donijeti Plan gospodarenja državnom imovinom za 2016. godinu koji se trebao donijeti još krajem prošle godine. Od Vlade, dodaje, očekuje da razmišlja dugoročno i pragmatično, da poštuje zakone i da sve bude na korist, a ne na štetu građana.

>> Laburisti pitaju transparentima: 'Kako požderati 9575 kuna'

Komentara 11

PR
prcparty69
12:51 19.05.2016.

Ocekuje se svih 5 laburista i njihovih 10 simpatizera

KA
karlosbcro
12:46 19.05.2016.

ma sve prodaj u pm.. SVE..osim suma i voda... ne znamo nicime upravljati a iskustvo nas je naucilo da su drzavne tvrtke najvece uhljebnicke oaze... sve prodat.. sve je to davno trebalo prodat jedino sto je prodano a nije smijelo bit je INA... budi mudo ugasi inu i osnuj novu naftnu kompaniju

Avatar kravata
kravata
12:07 19.05.2016.

Laburisti kao komunisti sve drzavno sve zaposlit po partijskoj linijii dat placu a kad nema novaca u stampariju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije