Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivka zmajloviću

Laburisti: Možete li zamisliti mrtvačnicu na Jelačić placu?

gorica svetojanska (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.08.2012.
u 11:52

Radovi izgradnje započeli su prošlog tjedna, a Laburisti ministra optužuju jer se mrtvačnica u mjestu Gorica Svetojanska gradi na najmanje adekvatnoj lokaciji i pitaju zašto sigurnost mještana i rad službe vatrogastva nisu bitni

Možete li zamisliti mrtvačnicu na Jelačić placu, pitaju se Hrvatski laburisti nakon što je ministar Zmajlović glavni trg malog turističkog mjesta Gorice Svetojanske odlučio pretvoriti u mrtvačnicu. Što će tek napraviti od svog ministarstva – vjerojatno ekološku katastrofu, zaključuju. 

Radovi izgradnje započeli su prošlog tjedna, a Laburisti ministra optužuju jer se mrtvačnica gradi na najmanje adekvatnoj lokaciji i pitaju zašto sigurnost mještana i rad službe vatrogastva nisu bitni.

>>Nakon 20 godina čekanja na mrtvačnicu počela izgradnja

Kao gradonačelnik Jastrebarskog "uspješno" je izmanipulirao suglasnost Ministarstva kulture pa i izmjenu zakona, prethodno lažirajući podatke o raspoloženju građana prema suludom projektu gradnje mrtvačnice na glavnom trgu Gorice Svetojanske koja pripada Jastrebarskom, tvrde Laburisti. 

U svibnju ove godine, Vlada Republike Hrvatske uputila je Prijedlog Zakona o izmjeni dopuni Zakona o grobljima u saborsku proceduru te predložila donošenje Zakona po hitnom postupku, koji je naravno i izglasan, a Hrvatski laburisti - Stranke rada i tada su iznijeli kritičke osvrte. Izmjenom zakona o grobljima direktno se pogodovalo tadašnjem gradonačelniku, a sadašnjem ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću kako bi ostvario svoj projekt izgradnje mrtvačnice u Gorici Svetojanskoj.

Projekt je do nedavno šest puta odbijen, ali je Zmajlović sedmi put bio uspješan. Stručne studije jasno su pokazale, a Ministarstvo kulture prihvatilo, da je riječ o najlošijoj lokaciji od tri moguće, odnosno pogodne za izgradnju mrtvačnice. Ali je Zmajlović ipak uspio nešto što čak ni HDZ nije mogao, dobio je konačno suglasnost Ministarstva kulture i to temeljem lažiranja ankete navodno provedene među građanima. Inače, javna je tajna da je 80% mještana protiv mrtvačnice na lokaciji mjesnog trga. Osim u anketi poštenog i sposobnog Mihaela Zmajlovića, stoji u njihovu priopćenju. 

Komentara 9

JO
JORGOVAN
13:10 28.08.2012.

Pa kaj još nisi skužil logiku djelovanja laburista....prazna demagogija, bitno da se priiča, pa makar i o ničemu...al nedaj biože nekaj konkretno osim jeftinog populizma ponuditi......i to bi trebala biti oporba ovim velikim strankama ...a jesmo mi hrvati ovce, i to baš onak prave...

TE
termal
14:03 28.08.2012.

Sagraditi mrtvačnicu na glavom trgu mjesta može samo.....To bi inače u normalnom društvu bilo nezamisliv gaf, i taj gradonačnik ne bi više na izborima dobio ni mjesto volontera za naplatu parkiranih karata. Kod nas je sve moguće, jer političari susu genijalni samozvanci, koji uopće ne slušaju glas naroda.Pa ispadaju ovako karikaturalno.

JA
james49
13:05 28.08.2012.

Bacivši pogled na Googlemap, nije mi jasno kako to laburisti proglašavaju ledinu ispred crkve Jelačić placom. Pa u blizini Jelačić placa nije groblje kao što je u blizini ove ledine ispred crkve. Pa i razumljivo je da se mrtvačnica sagradi u neposrednoj blizini groblja. Groblje je kad je osnovano sigurno bilo izvan naselja, ali se naselje širilo i došlo do groblja. A ne vjerujem da je stupanj umiranja uGorici Svetojanskoj tako velik da bi ugrozio život stanovnika u blizini groblja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije