Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Kuzmanović na suđenje za Pukanića dolazi sa slobode?

\'Beograd / 24.06.2008 Palata pravde, sudjenje, svedocenje Sretena Jocica Joce Amsterdama FOTO / Sasa Maricic\'
Foto: Arhiva VL
1/4
05.03.2012.
u 14:29

U Beogradu se poslijepodne nastavlja suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću

Mjesec dana nakon što je zajedno sa Sretkom Kalinićem Zveri pokušao pobjeći iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu, Željko Milovanović danas u 14.30 sati ponovno će sjesti na optuženičku klupu, pred sudsko vijeće Specijalnog suda u Beogradu, kojim presjeda sudac Vladimir Vučinić. Naime, danas se tamo njemu i  Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam te Milenku Kuzmanoviću nastavlja suđenje zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. godine.

Pukanićev egzekutor

Prema optužnicama, i onoj zagrebačkoj i ovoj beogradskoj, upravo je Željko Milovanović označen kao glavni Pukanićev egzekutor. U Zagrebu mu se tako na teret stavljalo da je upravo on bio osoba koja je do dvorišta Nacionala tog dana u listopadu 2008. dovezla motocikl na kojem je bila paklena naprava. Nakon toga, Milovanović je s motociklističkom kacigom na glavi krenuo kroz grad do stana u Petrinjskoj, a putem su ga snimile nadzorne kamere. U jednom je trenutku s glave skinuo kacigu, što su također zabilježile kamere, a u stanu u kojem je boravio policija je poslije našla njegove biološke tragove, odnosno DNK. Zbog toga je u Hrvatskoj u odsutnosti osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, a presuda još nije pravomoćna. Naime, prije mjesec dana na Vrhovnom sudu održano je ročište na kojem se raspravljalo o cjelokupnoj nepravomoćnoj presudi od ukupno 150 godina zatvora koju je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul, osim Milovanoviću, izreklo Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću, no odluka višeg suda još nije poznata.

Obranu spremao godinu dana

Što se pak tiče Beograda, Milovanović je za prošlo ročište, koje je bilo odgođeno zbog izmjena srbijanskog zakona o kaznenom postupku, bio najavio iznošenje svoje obrane koju je, usput budi rečeno, spremao više od godinu dana, a razlog tome, kako je tvrdio, bilo je to što mu uprava pritvora nije omogućavala dovoljno vremena za proučavanje opsežnog spisa. No obranu prošli put nije iznio, a samo dan zatim pokušao je pobjeći zajedno sa zloglasnim "zemuncem" Kalinićem, i to nakon što su kao u akcijskim filmovima prepilili rešetke, svladali stražara te skočili u dvorište suda gdje ih je zaustavio pripadnik žandarmerije.

Hoće li Milovanović danas poslijepodne iznijeti svoju obranu, tek će se vidjeti, no, osim za sudjelovanje u Pukanićevu ubojstvu, u beogradskoj optužnici on se još tereti za nedozvoljeno držanje oružja te krivotvorenje. Naime, nakon što je 31. svibnja 2009. uhićen u Beogradu, u stanu u kojem se skrivao na Dunavskom keju 9, policija je kod njega našla pravi arsenal. Imao je tako osam pištolja, od kojih su dva bila automatska, četiri prigušivača te 1190 metaka različitog kalibra. Nađene su i tri lažne i jedna preinačena putna isprava, a radilo se o dokumentima Republike Srbije i Republike Slovačke.

Što se tiče preostale dvojice okrivljenika – Jocića i Kuzmanovića, ovaj potonji mogao bi doći sa slobode jer mu je uz jamčevinu odobreno puštanje iz pritvora. Čekalo se samo da se upiše hipoteka na njegovu imovinu kojom je jamčio da neće bježati, što je vjerojatno od zadnjeg ročišta provedeno. Jocić i Kuzmanović prije su iznijeli opširne obrane, a kako suđenje počinje iznova, za pretpostaviti je da će ostati pri onom što su prije rekli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije