Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovro Kušćević:
Povratak na članak

'Svi koji budu iseljeni jer nisu htjeli sklopiti ugovor s tržišnom najamninom imat će pravo prvenstva na listama POS-a'

U slučaju iseljavanja zaštićenog najmoprimca vlasnik stana mu je dužan naći odgovarajući zamjenski stan u istoj općini ili gradu, gdje će on moći sklopiti ugovor na neodređeno vrijeme po tržišnoj cijeni

Komentari 11

AN
Antiflašist
18:53 02.05.2016.

Znaci i dalje teski komunizam, netko je u tvom stanu, a ti ne da nemozes u njega, vec moras jos brinuti o onome tko je u njemu. Klap klap, a mogli ste u zakon staviti i da mu se moraju placati i rezije te skolovanje djece.

VL
Avatar NeNormalan
NeNormalan
18:12 02.05.2016.

Prvo su crveni od '45 otimali nekretnine, a onda su ih poslije '91 kao vračali vlasnicima ali su unutra ostavili "zaštičenog najmoprimca", i što si dobio od povrata oduzete imovine? Grbu na leđa.

VL
DO
doktorica
07:12 03.05.2016.

ta takozvan tržišna cijena i neće biti tržišna jer će opet država određivati"tržišnu cijenu"na štetu najmodavca!!!

VL
D3
Dee-3
21:55 02.05.2016.

Opet nedorečen zakon.Najmoprimci moraju izać nakon 5 godina a najmodavci im moraju naći zamjenski stan po tržišnoj vrijednosti.A zašto im moraju oni naći..dali to znači da im oni plaćaju tu tržišnu cijenu jer su dobili stan natrag.Zašto najmoprimci sami nemogu naći stan? Ko koga tu opet u mutnom lovi?

VL
FU
fuastusnomad
10:59 03.05.2016.

moj najmoprimac skuplja boce i osim za hranu i režije nakupi još 140 kn za najamninu i ne pada mu napamet biti niti prvi na popisu za neki drugi stan/aranžman jer nigdje neće dobiti stan u centru za tako nisku najamninu, a ne misli kupovati stan, jer mu je RH omogućila da živi zabadava u tuđem stanu.

VL
YN
yes_no
20:57 02.05.2016.

Vlasništvo je nepovredivo, piše lijepo u Ustavu. Nema se tu što izmišljati više i ovakve naopake zakone donositi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.