Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuščević najavljuje:
Povratak na članak

Porez na nekretnine zamijenit će komunalnu naknadu

Imamo dakle nekoliko poreza po jednoj nekretnini i to se sve mora objediniti u ovaj porez na nekretnine koji mora biti u najgoru ruku jednak zbiru svih tih dosadašnjih poreza, naglasio je ministar

Komentari 14

KN
knezevic3d
06:19 03.05.2016.

kako to....pa domoljubna je bila protiv poreza,sta je sada.....e moj narode

VL
KA
kain
06:21 03.05.2016.

Prokleti bili ,samo uzimajte harač. Bitno je da političarske guzonje navuku sebi plaću,ne biraju načine

VL
UN
unbekant
07:34 03.05.2016.

A prilikom prdizborne kampanje,se Karamrkova"domoljubna",Petrov MOST pa i presjednica kleli u sve da nece biti uvodjenja haraca na nekretnine,da nece biti,poskupljenja zdravstveni osiguranja......ali jednom gofna,uvjek ista.

VL
DO
doktorica
06:39 03.05.2016.

znači oni koji imaju čiste papire njih će lako odrapiti a oni koji nemaju njih neće!

VL
Avatar poklon1234
poklon1234
10:47 03.05.2016.

što se bojite... od toga nema niš... kako će naprimjer oporezovati kuće izbjeglih srba? taj porez bi davno bio uveden da nema kuća izbjeglih srba... ne smiju koristiti svoje nekretnine a da im se uvede porez... ko će im platitititi odštetu kada nas budu tužili nekom međunarodnom sudu?

VL
ZA
zambezi
08:15 03.05.2016.

Obećavali su i smanjenje plaća sebi. A još se nije desili da objedine par poreza,pa da on ukupno bude isti il nedaj Boze manji. Znači povećanje. Kao i s razdjeljnicima,samo skuplje grijanje smo dobili. A vratiti uloženo kroz manje plaćanje grijanja,necemo nikad.

VL
SI
siskic
08:12 03.05.2016.

pa ako je to tako, zašto mijenjate ? hihihi

VL
SC
sc0rpion
10:46 03.05.2016.

Da li će taj porez plačati svi Hrvati ili samo mi u RH , pošto ovi drugi imaju veča prava od nas zašto i oni ne bi plačali i još su nam izabrali predsjednika i premijera a nemaju obaveza prema RH

VL
G4
G_4
13:11 03.05.2016.

Ma treba uvesti MAGDJEDASI 1. All in one akcija plaćaš 1200kn mjesečno i tu je uključeno sve (struja, plin, voda, telefon, smeće...). Ne bi me začudilo da kažu: s obzirom da je svaki stanovnik u HR dužan 10 000€ dobivat ćete uplatnice svakog mjeseca dok ne podmirite dug.

VL
DO
Donald
13:40 03.05.2016.

Objediniti sva davanja državi za nekretninu u samo jedan porez je apsulutno razumna i korektna mjera, i tu nema što kritizirati, ako taj porez ne bude puno veći od dosadašnjih davanja, a sigurno je da će time biti povećana transparentnost, a smanjeni troškovi države za naplačivanje. Mnoge države naplačivaju porez na nekretnine i na drugi posjed, i to nije ništa izvanredno, a u državi kao što je Hrvatska, gdje skoro svi ako ikako mogu izbjegavaju i zaobilaze plačanje poreza, rade na crno itd, takav porez je jednostavno neizbježan da država može onda opet podmiriti svoje obaveze prema građanima. Svi koji sad tu trabunjaju o nekakvim haračima jednostavno nemaju pojima o funkcioniranju države, ili bi im možda bilo draže da više ne dobivaju penzije, da se više ne popravljaju ceste ili da se zatvore škole ? Ljudi otrijeznite se konačno i postanite koliko toliko normalni građani, jer država ne može dijeliti, ako istovremeno i ne dobiva potrebna sredstva. A naravno, ako hoćemo kvaliteno vodstvo države, onda ga moramo i pristojno platiti, s time da su plaće vlade, ministara i predsjednice skoro zanemariva stavka u ukupnim državnim troškovima. Drugo je pitanje, dali bivši političari, kao Mesić, koji za tu državu više ništa ne rade, trebaju dobivati dugoročne ili čak doživotne visoke penzije, po mojem mišljenju svakako ne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.