Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Welcome Desks

Kurz: Predugo je integracija doseljenika u Austriji bila prepuštena slučajnosti

Sebastian Kurz
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
17.07.2014.
u 16:12

„Bilanca nakon prve godine rada organizacije 'Welcome Desks' u Austriji pokazuje da je riječ o pravoj uspješnoj priči“, rekao je Spindelegger pohvalivši bogatu savjetodavnu ponudu ÖIF-a i Servisa potpore stranih doseljenika u njihovu integracijskom procesu

 „Predugo je integracija imigrantkinja i imigranata u Austriji bila prepuštena slučajnosti“, rekao je austrijski ministar za Europu, integraciju i vanjske poslove Sebastian Kurz u četvrtak u Austrijskom integracijskom fondu (ÖIF), na svečanom obilježavanju prve godišnjice rada organizacije "Welcome Desks Austrija", namijenjene pružanju potpore stranim doseljenicima. 

Napomenuo je kako je bitno da integracija što prije počne i što brže se provede.

„Veseli me jer su prošle godine provedene mnoge mjere koje pridonose dobrodošlici imigrantkinja i imigranata u Austriju i prate ih od početka u procesu njihove integracije u austrijsko društvo“, istaknuo je Kurz. Dodao je kako je u samo godinu dana na četiri punkta organizacije "Welcome Desks" u Beču, Linzu, Salzburgu i Innsbrucku savjete potražilo više od 25.500 stranaca, i to na engleskom, turskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom, arapskom, ruskom, poljskom, mađarskom i rumunjskom jeziku. Uz navedene informacijsko-savjetodavne punktove u austrijskim gradovima za lakšu integraciju stranca koji žive u manjim mjestima organiziran je mobilni "Welcome Desk". 

Uz Kurza su na skupu govorili i austrijski potkancelar i ministar financija Michael Spindelegger i voditelj ÖIF-a Franz Wolf

„Bilanca nakon prve godine rada organizacije 'Welcome Desks' u Austriji pokazuje da je riječ o pravoj uspješnoj priči“, rekao je Spindelegger pohvalivši bogatu savjetodavnu ponudu ÖIF-a i Servisa potpore stranih doseljenika u njihovu integracijskom procesu.

Wolf je rekao da je osnivanjem organizacije "Welcome Desks" u prvi plan stavljena austrijska kultura dobrodošlice i pomoći doseljenicima pri integraciji. Najavio je najesen otvaranje novog punkta u Klagenfurtu.

>> Ashton u Beč pozvala šefove diplomacija svjetskih velesila

 

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
21:36 17.07.2014.

.............primali ste krive a tjerali prave i potrebne Austriji...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije