Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita potrošača

Kupci "toksičnih sofa" dobili odštetu od 20 milijuna funti

sofa
26.04.2010.
u 17:45

Riječ je o najvećoj zajedničkoj tužbi potprošača koja je pozitivno riješena i o najvećoj ukupnoj odšteti koja će biti isplaćena.

Oko dvije tisuće kupaca "toksičnih sofa" u Velikoj Birtaniji dobit će odštete u ukopnom iznosu od 20 milijuna funti. Sud je pravomoćno dosudio da kupcima koji su kupili sofe kineske proizvodnje i koji su sjedeći na njima dobili nešto nalik opekotinama, odšteta bude isplaćena brzo i bez ikakvog otezanja.

Udruženja za zaštitu prava potrošača i odvjetnici koji zastupaju oštećene kupce tvrde da je riječ o najvećoj zajedničkoj tužbi potprošača koja je pozitivno riješena i o najvećoj ukupnoj odšteti koja će biti isplaćena. Kemikaliija dumetil fumarat, kojom je obrađena koža kojom su presvučene sofe, izazivala je kod onih koji su na njima sjedili opekotine na koži, probleme s očima i s disanjem te druge zdravstvene probleme. Neki od oštećenih čak su mislili da imaju rak kože i da će umrijeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije