Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šoping preko granice

Kupci iz Hrvatske u BiH mogu uštedjeti i 20 posto

\'18.03.2012., , Zagreb - Ilustracija. Nakon novih poskupljenja naftnih i benzinskih derivata u Hrvatskoj sve vise gradjana je ocajno te vise nece imati sredstava za kupovinu benzina ili dizela. Photo
Sanjin Strukić/Pixsell
18.03.2012.
u 21:30

Prema istraživanju prošle je godine svaki šesti građanin išao po jeftinije namirnice u susjedne države

Ako ovih dana, kako se najavljuje, gorivo još više poskupi u Hrvatskoj, onda će znatno više ljudi iz hrvatskih graničnih područja ići u kupnju u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Prema istraživanju prošle je godine svaki šesti građanin išao po jeftinije namirnice u susjedne države.

– Najmanje jednom mjesečno, kada dobijemo plaću, idemo u šoping u Goricu. Razlog je što su cijene niže, a dobijemo povrat njihova PDV-a od sedamnaest posto pa nam se uz jeftinije gorivo isplati – kaže jedan bračni par iz susjednog Imotskog.

Trgovci u Sovićima i Gorici, hercegovačkim mekama hrvatskih šopingaša, kažu da su prošlih dana zabilježili porast kupaca, posebice otkako se u Hrvatskoj povisio PDV dva posto.

Slično govore i trgovci na sjeveru BiH te na jugu u Neumu, gdje uglavnom dolaze hrvatski građani iz Dubrovnika i Metkovića.

Osim osnovnih životnih namirnica u susjednoj Bosni i Hercegovini puno je jeftinija odjeća i obuća, a najveća se razlika u cijeni osjeti se pri kupnji cigareta.

Hrvatski građani koji idu u susjednu državu u kupnju mogu uštedjeti i do dvadeset posto novca koji bi izdvojili za iste proizvode u Hrvatskoj.

 

 

Ključne riječi

Komentara 62

DM
Dragi moji bregi
10:15 19.03.2012.

Sirota,ona puni rezervar i odma dobije glavobolju.

AA
aabbcc
22:04 18.03.2012.

. h...te ova BOSNA sad postala sto nekada TRST, a sreca pa jos blizu !

Avatar bok
bok
09:54 19.03.2012.

Plan 21:= povecanje podva + raprodaja preoslalih tvrtki...A cujte , nisu objavili plan prije glasovanja. Lije(n)i i lije(Vi) nemaju pojma kao uvijek...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije