Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Denis Kuljiš:

Kuljiš: Zašto je 21. stoljeće uopće pokrenuto? Svi su prevareni!

21. stoljeće (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/12
06.03.2013.
u 20:54

– Cijelo vrijeme šalju se lažni signali. Tiskara nije kriva za propast. Povoljno su nam dali prostor, iznajmili opremu i nikako nije točno da su promijenili ugovor – rekao je Denis Kuljiš.

– U ovoj priči prevareni smo svi – složili su se govornici tribine organizirane na temu četvrtog ugaslog medija u Hrvatskoj, novina 21. stoljeće, održane večeras u Hrvatskom novinarskom društvu.

Novine su se na tržištu prodavale manje od tri mjeseca, a Denis Kuljiš, prvi izvršni urednik toga medija, kaže kako su napisi o promjeni cijene koju je poslije nametnula tiskara loše opravdanje.

– Cijelo vrijeme šalju se lažni signali. Tiskara nije kriva za propast. Povoljno su nam dali prostor, iznajmili opremu i nikako nije točno da su promijenili ugovor – rekao je.

Istaknuo je kako su također prevareni svi čitatelji te oni koji su igrali nagradne igre toga lista jer nagrade nisu dobili, ali kako on osobno još nije otkrio zašto su zapravo te novine uopće pokrenute.

Nitko u toj tiskovini nije dobio plaću, dapače, nakon nešto više od mjesec dana zaposlenicima je poručeno da će im se ionako neisplaćene plaće umanjiti za 25 posto. Hoće li i kada uspjeti naplatiti se, novinari 21. stoljeća namjerili su se pitati Marijana Jurleku, direktora i vlasnika tvrtke Miran dan koja je bila izdavač novina, no on se nešto prije tribine ispričao i opravdao bolešću.

– Zaposlenici su se dogovorili i cijeli ovaj slučaj prijavili državnom odvjetništvu – rekao je Saša Vejnović, urednik i novinar 21. stoljeća, naglašavajući kako su novinari sami morali plaćati i kupovati mobitele koje su koristili za rad.

– Kad smo štampali probni broj, odmah smo rekli Jurleki da to ništa ne valja i da nemamo uhodan redakcijski sustav. Uvjeravali su nas da novca ima dovoljno za 6 mjeseci lagodnog izlaženja – rekla je Nada Mirković, prva glavna urednica, koja je već 20. dana izlaženja novina smijenjena.

Prije tribine reagirao je priopćenjem i Aljoša Roksandić, većinski vlasnik tvrtke Digitel, koji je također bio jedan od inicijatora pokretanja tih novina.

– Osobno sam uz Jurleku i bračni par Kuljiš bio jedan od inicijatora projekta, a zajedno s agencijom Digitel bio sam i aktivan partner koji je vjerovao u projekt i pomagao ga na sve načine. Iako je moja uloga u projektu, kao i uloga Digitela, bila više od obične najamne agancije, ni ja niti Digitel nismo bili vlasnici 21. stoljeća. Napisao je u priopćenju Roksandić.

Poručio je također da je blokada računa Mirnog dana od Digitela temeljena na stvarnim i dokumentiranim troškovima koje su po zakonu dužni naplatiti te istaknuo da od svih tvrtki i pojedinaca kojima je Jurlekina tvrtka Miran dan ostala dužna, Digitel će zasigurno imati najveći gubitak.

>>Dnevni list 21. stoljeće privremeno neće izlaziti

Komentara 19

Avatar bok
bok
22:48 06.03.2013.

Kuljis nije vise za danasnjicu, kuzis...

DU
Deleted user
22:15 06.03.2013.

Strašno me pogađa kada se tzv. novinar Kuljiš uzruja.....

OB
-obrisani-
21:38 06.03.2013.

Plan 21....hihihi....a šta si ti očekivao kuljišu 21 tisuću kuna plaće....baš mi je drago da su te namagarčili i to tvoji tebi dragi puleni....ihhhaaaaa....nadam se da ti je ostala koja kuna u đepu.....a sad burzica i čekaj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije