Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo i konflikti
Povratak na članak

Analiza rada Vlade: Dvije godine lutanja

Nestalo 53.000 radnih mjesta, broj nezaposlenih narastao za 40.000, rashodi proračuna veći za 5 mlrd. kuna

Komentari 18

ST
stefj
15:39 05.12.2013.

Hm, poprilično površna ocjena rada vlade. Nedostaju ostali ekonomski parametri, jer nije bitno samo što su izgubljena radna mjesta i porastao je broj nezaposlenih, veći je problem u velikom padu BDP-a, padu rejtinga, padu proizvodnje, padu izvoza, inflaciji, rastu poreza, rastu cijena energenata, rastu antipoduzetničke klime, padu konkurentnosti, otežavanju poslovanja, odljevu kapitala, itd, itd, itd. Uz to imamo strašnu polarizaciju društva, koju vlada otvoreno potiče, a u takvim uvjetima je nemoguće provoditi potrebne reforme. A tek ako se spomene zaštita nacionalnih interesa, koja više ne postoji, nego samo zaštita vladajuće kaste (ex. crvene buržoazije), onda se tek vidi kompletan katastrofalni učinak ove vlasti. Ideologija ispred ekonomije, čuvanje stečenih pozicija po cijenu izostanka napretka (ili nazadovanja), to su osnovni postulati ove vlasti.

VL
ĆA
ćaćaća
15:55 05.12.2013.

ova vlada je uspjela podjeliti narod i zavladati medijima..jedino to su uspjeli..

VL
MG
marko.glasnovic.507
15:42 05.12.2013.

"Teško da je netko normalan prije nekoliko godina slutio da će se demokratska i europska Hrvatska naći u medijskoj blokadi u kakvoj se nalazi posljednjih dana. Dublje analize pokazat će da u Hrvatskoj nestaje demokracije dolaskom Mesića na čelo države,, a zavšni udarac slobodi mišljenja i govora zadala je vlada Zorana Milanovića. Prava je sreća da postoji internet.."

VL
MG
marko.glasnovic.507
15:31 05.12.2013.

Jovanovic plus?? - "Ako kažem da se ispričavam što će dva tjedna možda kasniti naknada za prijevoz to njima vjerojatno neće ništa značiti." Zamisli mentalnog sklopa i licimjerstva u lika?? Da nesto kasni za lgbtq letio bi da im se se omoguci. Da ima ova vlada imalo stida i obraza davno bi dali ostavke a ne izmisljali izgovore . Umjesto toga oni gledaju kako spasit perkovica i onemogucit referendume da ne bi ovaj narod nesto protiv njih izglasao..

VL
Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
16:01 05.12.2013.

a kaj se tu uopće ima analizirati i trošiti vrijeme na već izgubljeno vrijeme i novac? loseri se šutnu s posla odmah, jer će štete biti samo veće !

VL
Avatar MihaNN
MihaNN
15:57 05.12.2013.

Da se nisu zabunili? Po meni ova vlada zaslužuje kolektivni debeli minus,bez iznimke. Karakteristika ove vlade je nemoć i neznanje;nedostatak tih kvaliteta kompenziraju neumornom ideološkom propagandom. Da ulažu 10% energije koju potroše za svoje crvenkaste parole,u borbu sa zmajem recesija,jošš bi im i oprostio. Ovako,kupite prnje,dokazali ste da niste kompetentni. Sve više imam utisak mi u biti nemamo izbora,dati opet štafetu onima koji su prije dvije godine dobili cipelu,ili nastaviti sa ovima nije nikakav izbor. Kako god pogledam,gotovi smo,moralno,ekonomski i socijalno. Kraj priče.

VL
Avatar EVERYBODY GET UP
EVERYBODY GET UP
16:14 05.12.2013.

Analiza rada Vlade: 2 godine nemuštih prenemaganja u ubitačno glupim performansima glumačkih antitalenata sa lažnih diploma

VL
MR
MrkiMedo
15:38 05.12.2013.

Dosta povrsna analiza. Na primjer, sto je to V.Pusic napravila da zasluzuje plus? Po cemu je Hrvatska jaca na medjunaronom planu nego prije? Sto je "priskrbila" Hrvatskoj? Po cemu Linic zasluzuje plus? Zar nije on uveo tolike poreze? Zar nije on uveo to da porezni duznik nema pravo zalbe na porezno rjesenje? U kojim to drzavama jos ima? Linic ti razreze porez, a ti ga moras platiti bez prava zalbe!? Da ne kazem da zaostale poreze prikuplja samo od sirotinje, a "velikim igracima" oprasta? Nemam vremena, ali to su samo primjeri da bi ocjene trebale biti od "minusa" do "katastrofe", a nikako "plusa".

VL
DO
Doglavnik
16:43 05.12.2013.

Moje misljenje oko ove vlasti !!!! Ovo je vlast koja unistava drzavu Hrvatsku , hrvatski narod i sve hrvatsko !! Mislim da sazetije nije moglo biti !!

VL
AM
ameris
17:11 05.12.2013.

Pored drugih podjela jedna je naj bezazlenija i čije je svrstavanje neštetno po Hrvatsku, to su : 1. Vlada je nezrela,nekompetentna,neznalačka i tekuće štetočistvo po zemlju ali nije tog svjesna. 2.Vlada je sve nabrojeno ali sve to r a da d i s v j e s n o i za nekoga.

VL
DR
drugPlenky
16:55 05.12.2013.

Ovo je slučajna Vlada nesposobnih zgubidana

VL
Avatar Hr98
Hr98
16:15 05.12.2013.

svima plus pa uzemljenje

VL
VE
veltins
17:40 05.12.2013.

sad je valjda svima jasno koliko je bilo bolje u prosincu 2011 nego što je to danas.

VL
Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
21:31 05.12.2013.

u dvije godine....su odlutali iz sunčeva sistema...nekontrolirano, ususret kometu koji juri svom brzinom

VL
GE
Getgum
18:07 05.12.2013.

Zar stvarno neko misli da nas Vlada može izvući iz krize.Ova država je stvorena bez vizije od danas do sutra.Ja sam neobrazovan ali mi logika govori da Država u kojoj su svi segmenta društva prezaduženi ne postoji snaga koja bi mogla pokrenuti ekonomski napredak.Počeli su prićat o izvozu ali tko kad oduzmete turizam koji služi da popravi statistiku izvoza ostaje vam Erixon i Rade Konćar i još pokoji mali izvoznik.Zat vas pozivam razmišljajte svojom glavom a ne da vas politićari hrane glupostima.Citirat ću gospodina koji je jućer na htv u filmu u sklopu društvene mreže sažeo sve bitno u jednoj rećenici!Hrvatsku ekonomiju predstavlj 90% poduzetnika koji su se obogatili preko noći i oni nas ne mogu izvući iz krize je oni ne razumiju što je to razvoj,i da će država morat kad tad ući u firme ili će ova država otići kvragu.

VL
XA
xaron
19:33 07.12.2013.

Dobra ali nepotpuna analiza, pogotovu u pogledu Zorana Milanovica. Naime, on je svjesno ušao u sukob sa EU svojim Lex Perkovic ,iako je svaki neutralni promatrač znao da je to izgubljena bitka. Drugo, otvoreno je stao na stranu Protiv uu referendumu o braku iako su sve ankete pokazivale da Za pobjeđuje. Ovo svjesno ulazenje u izgubljene bitke postaje njegovog političkog imagea

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.