Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNA REFORMA

Kujundžić ne zna hoće li rasti PDV na lijekove

Milan Kujundžić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
10.11.2016.
u 11:00

"Ne znam što je rekao Petrov. Nije ništa dogovoreno, danas se dogovaramo", odgovorio je Kujundžić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da porezna reforma nije još u cijelosti definirana, tako da još nije poznato hoće li rasti PDV na lijekove i ortopedska pomagala.

Kujundžić je novinarima, uoči sjednice Vlade, odbio potvrditi da su se partneri u Vladi usuglasili oko zadržavanja povlaštene stope PDV-a od pet posto na lijekove, kako je to jutros  izjavio predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov. 

– Ne znam što je rekao Petrov. Nije ništa dogovoreno, danas se dogovaramo – odgovorio je Kujundžić upitan o usuglašavanju HDZ-a i Mosta oko porezne reforme.

Istaknuo je kako se tek rade projekcije što bi značio porast PDV-a s 5 na 12 posto za lijekove i potrošni medicinski materijal i koliko bi to povećalo troškove u zdravstvu.

– Moramo uvažiti činjenicu da treba provesti poreznu reformu, no pritom moramo razgovarati i o brojevima i reperkusijama, odnosno da bi porast PDV-a s 5 na 12 posto na lijekove i potrošni medicinski materijal osjetno poskupio cijenu zdravstvenih usluga – rekao je Kujundžić.

>> Kujundžić: Nisam nikada rekao kažnjavanje, ali uistinu ćemo morati na neki način upozoriti pacijente

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
13:08 10.11.2016.

Lijekovi su u Hr skuplji od svih "zemalja u okruženju" kao i usluge i to mnogi i za 100+%........Zna se vrlo dobro da bi sa par poteza i potpisa mogli okrenuti to u obrnutom smjeru ALI...ne želi se i mnogii nebi spadali među stoku krupnog zuba (novčanika)......a ujedno na taj način provode neprirodnu selekciju kao neki povijesni likovi....

DO
doktorica
14:41 10.11.2016.

mora pitati šefa,pa nezna odgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije