Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Kuću pretvorio u laboratorij za uzgoj marihuane

laboratorij,marihuana,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
23.04.2012.
u 14:41

Uhićenom uzgajivaču marihuane prijeti kazna zatvora od dvije do 20 godina, pri čemu će prijašnja osuđivanost biti otegotna okolnost.

Brodska policija uhitila je u subotu 27-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Pretragom mladićeva doma u Bukovlju nedaleko od Slavonskog Broda pronađeno je i zaplijenjeno 129,8 grama osušene marihuane, 60 sadnica indijske konoplje u različitim vegetacijskim stadijima razvoja te jedna nargila za pušenje. Uzgajivač marihuane trenutačno se nalazi u istražnom pritvoru u Požegi.

– Riječ je o proizvodnji u kontroliranim uvjetima u čvrstom zatvorenom objektu. Za razliku od proizvodnje na otvorenom, iz ovakva se uzgoja godišnje mogu dobiti dvije do tri berbe – kaže Ivica Kovačević, policajac koji je sudjelovao u akciji otkrivanja marihuane. Zaplijenjeni paketići marihuane upućuju na to da je u ovom slučaju riječ o osobi koja je marihuanu i prodavala te da je u ovom uzgoju već bilo proizvodnje. Među zaplijenjenim biljkama ima onih koje su stare od nekoliko tjedana do dva mjeseca.

Muškarac nije vlasnik imanja na kojem je uzgajao marihuanu i otprije je poznat policiji iz slučajeva vezanih uz zlouporabu droga te je već prijavljivan i osuđivan za djela iz ovog područja. Članovi njegove obitelji znali su čime se bavi i nisu ga prijavili, ali za to neće kazneno odgovarati jer po zakonu to nisu bili ni dužni učiniti. – Procjenjuje se da bi uzgajivač iz ove proizvodnje s kontroliranom rasvjetom, temperaturom i prihranom godišnje mogao ubrati oko 30 kilograma marihuane kojoj je tržišna cijena oko 15.000 kuna za kilogram. Na ulici je njena cijena i višestruko veća – rekao je pomoćnik načelnika brodske policijske postaje Dražen Puljko.

Uhićenom uzgajivaču marihuane prijeti kazna zatvora od dvije do 20 godina, pri čemu će prijašnja osuđivanost biti otegotna okolnost.

Komentara 8

NU
nunek1
21:14 23.04.2012.

20 god..za ljekovito bilje tona trave(sa svim svojim spojevima)je zdravija od jedne cigarete.proizvodite milijune dnevno.Iako ubijaju,mogu se legalno prodavat i kupovat ali pod uvjetom da na pakovanju piše da ubijaju..kako vas nije sram? 20 god...uništiti čovjeku život za ljekovito bilje.a milijarderi koji cigaretama na dan ubiju više ljudi nego osobno znate,za kontinuitet legalizirane proizvodnje samo naznaće da to ubija.to trave što ste mu našli osušene je zanemarivo spram kratke kave. ginete u prometu..držite da mladi odlaze u kafiće pješice?nikad nisamo doživio da je netko prilikom naruđbe alkoh.pića trebao dokazati punoljetnost.djeca se kronično truju več od 15..te nisam doživio da policija jednom ima nekog u civilu..jedino zašto rade je profit na glupost,usputno za ubuduću glupost. rade retardirane,defektne debile od mladih ljudi..ili oni sa malo manje sreče nit ne dospiju do vozila i bolesti nego umru od 2-3 pića a to je umjereno i dozvoljeno.neka supstanca,smrtno otrovna u tako malim kol. je TEŠKI otrov,.ali ne može se to vama objasniti.

Avatar madcap
madcap
17:33 23.04.2012.

Kakve gluposti! Nevjerovatno da postoji zakon koji zabranjuje jednoj običnoj ljekovitoj biljci da raste. Zaista već je dokazano da čak i Svemir ima granice, ali unatoč tome za ljudsku glupost još nema ni naznaka da uopće postoje. No zato se gomila sve više dokaza da je beskonačna. Marihuanu legalizirati odmah!

MD
mara-danda
16:53 23.04.2012.

sad ce na ovom jadniku sudci da iskale bijes...15 god najmanje...tako sude sirotinji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije