Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK Zadar Fans

Kršenje izborne šutnje u Zadru: 'Uočeno je da je sa Facebook profila odaslana poruka biračima'

Zagreb: Proces tiska izbornih listića za parlamentarne izbore 2024. godine.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/33
16.04.2024.
u 22:20

- Ovim putem se upozorava KK Zadar Fans kao i svi sudionici izbora za zastupnike u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe odnosno ostali neposredni ili posredni sudionici izborne promidžbe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od kršenja iste - istakli su na stranicama Grada Zadra

Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zadra upozorila je na kršenje izborne šutnje u Zadru ističući da je odredbom članka 28. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor propisano da se na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela, a na što je Državno izborno povjerenstvo pravodobno upozorilo priopćenjem od 15. travnja 2024. 

Iz priopćenja između ostaloga proizlazi da se isto odnosi i na postavljanje promidžbenih sadržaja na Facebooku.

​- Obzirom da je u 16,35 sati danas, 16. travnja 2024., uočeno da je sa Facebook profila KK Zadar Fans odaslana poruka biračima kojom je prekršena naprijed citirana zakonska odredba, ovim putem se upozorava KK Zadar Fans kao i svi sudionici izbora za zastupnike u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe odnosno ostali neposredni ili posredni sudionici izborne promidžbe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od kršenja iste - istakli su na stranicama Grada Zadra o kršenju. 

 

FOTO/VIDEO Pripreme za izbore: Jedan glasački listić košta 15 centi, pogledajte proces tiskanja
Zagreb: Proces tiska izbornih listića za parlamentarne izbore 2024. godine.
1/33

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije