Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krše svoje pravilo:

Krše svoje pravilo: U Nadzorni odbor Ine dolaze Čačić i Linić?

'22.12.2012., Zagreb - Dojmovi nakon prvih nesluzbenih rezultata referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Radimir Cacic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
05.03.2012.
u 21:34

"Ne postoji odluka o tome", odgovor je Radimira Čačića na pitanje hoće li s Linićem u Nadzorni odbor Ine.

U Vladi se ozbiljno razmišlja da u slučaju Ine prekrše pravilo o nepostavljanju ministara u Nadzorne odbore državnih tvrtki - i da se u nadzorni odbor naše naftne kompanije imenuju ministri Slavko Linić i Radimir Čačić.

- Ta vam je špekulacija sasvim legitimna, ali premijer Zoran Milanović još uvijek nije donio konačnu odluku. Jedan broj ljudi misli da bi u slučaju Ine ipak trebalo napraviti iznimku i u NO poslati najjače ministre jer ipak se radi o strateškoj tvrtki. U srijedu će se znati više - rekao nam je izvor blizak vrhu Vlade.

"Ne postoji odluka o tome", odgovor je prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva Radimira Čačića na pitanje hoće li s Linićem u Nadzorni odbor Ine. Trenutni predsjednik NO Ine Davor Štern potvrdio nam je da su i do njega došle glasine da će u novom sastavu NO-a biti i Radimir Čačić i Slavko Linić.

- Ne mogu biti siguran jer me nitko iz Vlade nije nazvao da me obavijesti o novoj kadrovskoj križaljci u Ini jer se zna da će mene, a vjerojatno i ostale hrvatske predstavnike u nadzornom odboru Ine Skupština društva razrješiti na sjednici zakazanoj za 11. travnja - rekao nam je Davor Štern. Kaže da bi mu osobno bilo drago da Vlada u slučaju Ine napravi iznimku i u NO imenuje ministre gospodarstva i financija.

- Ina zaslužuje maksimalnu pažnju Vlade pa bi to bilo poželjno, a osim toga pred Vladom je posao izmjene dioničarskog ugovora i ne bi bilo loše da u Nadzorni odbor dođe Čačić koji je jak gospodarstvenik i Linić koji je jak financijaš a ima i iskustva rada u Ini pošto je bio financijski direktor riječke rafinerije - smatra Štern.

Komentara 116

ZE
zelja12
11:40 06.03.2012.

ovi stalno krse svoja pravila , svaki drugi dan nova pravila , jasno kako im odgovara

MK
mali kukuriku
17:31 06.03.2012.

Zar još nije poznato kada će Linić smijeniti Milanovića?

ZG
zorbas.grk
10:43 06.03.2012.

kupuje chachi slobodu :-) :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije