Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisci

Kronologija političkih, financijskih i tehničkih napada na WikiLeaks

wikileaks
07.12.2010.
u 18:11

Otkad je WikiLeaks 28. studenog objavio povjerljive američke diplomatske dokumente, na tu je stranicu izvršen cijeli pritisaka i napada, od političkih preko tehničkih pa na kraju i financijskih. Pročitajte kojim su redom napadi vršeni.

Otkad je WikiLeaks 28. studenog na internetu objavio povjerljive američke diplomatske dokumente, na tu je stranicu izvršen cijeli pritisaka i napada, od političkih preko tehničkih pa na kraju i financijskih. Evo kojim su redom napadi vršeni:

28. studenog - Na dan objavljivanja dokumenata izvršen je prvi DDoS hakerski napad na WikiLeaks

1. prosinca - Tvrtka Tableu Software, koja nudi besplatan program za grafičke prikaze, onemogućila je javni pristup grafikama koje je objavio WikiLeaks, a u kojima su bile povjerljive informacije.

1. prosinca - Voditelj američkog Odbora za državnu sigurnost Joe Lieberman pozvao je na gašenje WikiLeaksa.

1. prosinca - Tvrtka Amazon otkazala je održavanje stranice WikiLeaks

3. prosinca - Nakon što im je easyDNS otkazao usluge, stranicu više nije bilo moguće otvoriti upisivanjem adrese WikiLeaks.org. Stranica se tada seli na švicarsku domenu WikiLeaks.ch iako je se održava  u Švedskoj.

3. prosinca - Francuski ministar industrije Eric Besson upozorio je sve internetske kompanije u zemlji da će snositi posljedice budu li pomagale WikiLeaksu.

4. prosinca - Servis PayPal otkazao je financijske usluge WikiLeaksu čime je otežano doniranje novca.

4. prosinca - Švicarski registar domena odbio je popustiti pritiscima SAD-a i Francuske za gašenje adrese WikiLeaks.ch

5. prosinca - Piratska stranka iz Švedske preuzela je održavanje stranice nakon što je francuska tvrtka OVH prekinula suradnju s WikiLeaksom.

6. prosinca - MasterCard je ukinuo mogućnost donacija putem te kartice.

6. prosinca - Server WikiLeaksa u Švedskoj ponovno je bio izložen hakerskim napadima

6. prosinca - Švicarska poštanska banka zamrznula je račune Juliana Assangea.

7. prosinca - I Visa je onemogućila donacije WikiLeaksu

Komentara 6

Avatar Patton
Patton
19:10 07.12.2010.

(1909) Amerikanci treniraju strogoću i plasiraju novi vid USA slobode i demokracije. Mora im se čestitati na samokritici svojih postulata demokracije i slobode kojima se toliko hvale.

KU
kukuriku
19:51 07.12.2010.

paton.., ma ni tvoj Pucín..nije bas´-bolji.....(u Rusiji te mrak-pojede)...

Avatar Patton
Patton
20:41 07.12.2010.

(2040) RE: 07.12.2010. u 19:51h kukuriku je napisao/la: paton.., ma ni tvoj Pucín..nije bas´-bolji.....(u Rusiji te mrak-pojede)... Patton Otvori prozor; udahni svježeg zraka; popi čašu vode; valjda će ti to pomoći da dođeš k sebi, nekak si malo zabrijao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije