Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumci

Krog: Ideje mi naviru tako brzo da ih ne stignem ni zapisati!

stažnjevec (1)
presnimila Ljiljana Risek
07.03.2011.
u 11:43

Župan P. Štromar: U Stažnjevcu vladaju smijeh i veselje, ovakva druženja ubuduće više neću propuštati

"Duhovite dogodovštine što ih Komedijaši prikazuju na pozornici nisu neki naš novi „izum“. Humor je to što je ponikao u narodu i proistekao iz njegove svakodnevice, a u svom izvornom, sočnom obliku prenosi se s koljena na koljeno. U prošlih godinu dana širom naše županije priredili smo sedamnaest javnih nastupa, a smijeh posjetitelja od Hrastovskog i Kelemena do Salinovca i Ivanca pokazao nam je da smo ih svugdje uspjeli razveseliti. A ideja za nove skečeve imam toliko da ih ne stignem ni pisati!"

    Tim se riječima brojnoj publici, koja se doslovce tiskala u stažnjevečkoj staroj školi, obratio Ivica Krog, autor duhovitih predstava i humoreski kojima popularna mjesna Glumačka družina Komedijaši doslovce žari i pali. Njegove riječi popraćene su burnim pljeskom jer poznato je da je upravo Ivica nepresušni izvor stažnjevečke komedije. Iako se teško kreće pa je do bine došao na štakama (posljedica moždanog udara), to ga ne sprečava u kreiranju novih dosjetki i njihovu vještu povezivanju s aktualnim temama iz mjesnog i gradskog života.

   Tako je bilo i prošlog vikenda u Stažnjevcu, kada su Komedijaši s četiri nova „komada“ izazvali pravu erupciju smijeha na pomalo nesvakidašnjoj pučkoj proslavi Dana žena održanoj u organizaciji Udruge za kulturu i sport. Odlučili su domaćini pokazati sve što znaju i umiju, a i djeca su se, kao i obično, natjecala u tome tko će nastupiti. A nastupili su svi: recitirali su i plesali najmlađi Stažnjevčani (najmlađi recitator još nije navršio tri godine), potom i učenici, a uz pratnju muzikaša, zapjevale su i žene iz Pjevačkog zbora. No, pravo je veselje nastalo u nastavku Stažnjevečke kronike, kad je Štijef jadikovao nad propalim Obrtom za kušare kojim je u podrumu naumio dočekati Europsku uniju. U premijerno izvedenoj predstavi Ljubavi prek plota debitirali su novi glumci, izvedena je i nova dječja humoreska, a pravi grohot pratio je premijeru komedije Kod doktora. Čestitke domaćinima uputili su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i župan Predrag Štromar, poručivši da ubuduće više ne misli propuštati vesela stažnjevečka druženja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije