Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. krug izbora

Krmpotić: Starčević govori neistine!

petar krmpotić (1)
Foto: Iva Vidović Pocrnić/VLM
1/3
26.05.2013.
u 13:04

Prozvao je Starčevića zbog nekoliko njegovih izjava od završetka prvog kruga lokalnih izbora koje naziva neistinama.

Kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnika Gospića, Petar Krmpotić, održao je konferenciju za medije naziva \"vjerodostojnost\", jer mu je, kako sam priznaje, dosta laži njegovog nezavisnog protukandiata Karla Stačevića kojega podržava lokalni gradski HSP i HSLS, čiji je predsjednik stranke Darinko Kosor prije nekoliko dana posjetio Gospić kako bi dao potporu Starčeviću.

Prozvao je Starčevića zbog nekoliko njegovih izjava od završetka prvog kruga lokalnih izbora koje naziva neistinama.

- Sazvao sam konferenciju nedjeljom zato što je tema ove tiskovne vjerodostojnost, a vjerodostojnost je jedna od glavnih načela i glavnih demokršćanskih vrijednosti. Ulazimo u 2. krug izbora, a inače u političkoj kampanji dužnost nam je govoriti istinu i dužnost nam je da budemo vjerodostojni ne samo zbog sebe nego zbog građana koji nas biraju. Morao sam zbog toga reagirati jer nakon niza neistina kao što su od mog provtivnika gospodina Starčevića da je hrvatski branitelj, na što mu nisam odgovorio ja nego Udruge pristekle iz Domovinskog rata da nije, da je utemeljitelj na što mu nisam odgovorio ja nego Klub utemeljitelja HDZ-a, započeo je Krmpotić.

Osvrnuo se na nekoliko izjava rekavši kako je \"službeni stav i HSLS-a i gospodina Darinka Kosora, a također gospodina Franića, predsjednika HSLS-a na županijskoj razini, koji je i gubitnik na izborima za župana, koji kaže \"Definitivno \'da\' za gej brakove\". To je legitiman stav i svjetonazor, međutim ovdje se čudim s obzirom da je taj svjetonazor na suprotnom polu od svjetonazora HSP-a, čudim se kako HSP nije reagirao na ovu tvrdnju. Ovo vjerojatno znači da je gospodin Starčević definitno da za istospolne zajednice. Što se tiče mene i mojih partnera koji me podržavaju, mi smo tu jasni, za nas je brak zajednica muškarca i žene. Također, osobno sam potpisao peticiju za referendum\".

- Imamo stav gospodina Kosora, stav HSLS-a, koji kaže \"Svi koji kažu da se mogu baviti politikom i biznisom - lažu! To je upravo ta korupcija o kojoj stalno govorimo.\"
On kaže da Starčević laže, da ne govori istinu i kaže da je Starčević potencijalno leglo korupcije. Kosor u svojoj potpori je decidirano izjavio - Starčević će vladati gradom Gospićem. Vladalo se u 17., 18. do početka 19. stoljeća. Karlo Starčević neće ni vladati ni upravljati Gospićem, mi ćemo, odnosno ja i moji zamjenici upravljati Gospićem i biti kvalitetan servis građanima kako bi imali što bolju gradsku upravu, nastavio je.

Dotaknuo se i prozivki da izbjegava sučeljavanje sa Starčevićem rekavši kako je dan nakon prvoga kruga izbora dogovoreno sučeljavanje za ovaj tjedan.

- To očigledno gospodin Starčević govori iz straha od tog sučeljavanja gdje ću pokazati hrvatskoj, a poglavito gospićkoj javnosti, da sam puno bolji, kompetetniji i kvalitetniji kandidat za gradonačelnika grada Gospića, zaključio je Krmpotić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije