Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže nautičara

HGSS-ove uspješne akcije: Spasili dvije turistkinje i berača gljiva

potraga,krk,hgss
HGSS
Autori: IČ/VLM, tli/VLM
25.07.2012.
u 11:38

Nastavlja se potraga za nautičarom čiji je nestanak prijavljen u utorak. U pretraživanju nepristupačnog terena jučer su sudjelovale četiri stanice HGSS-a, a danas će im se pridružiti i spasioci za divlje vode s posebnim čamcima

Slovenska 31-godišnja turistkinja zalutala je danas planinareći po Lošinu na brdu Osorčica. Budući da nije mogla pronaći put nazad u pomoć je pozvala riječke HGSS-ovce koji su joj uspješno pomogli.

Spasili berača gljiva

Iz HGSS-a su također izvijestili da su njihovi pripadnici iz Karlovca danas intervenirali na području Slunja, Tržić Primišaljski, te spasili 76-godišnjaka koji je izgubio orijentaciju na području pod gustom vegetacijom kada je otišao u berbu gljiva. Zabrinuta obitelj je zatražila pomoć, pa je upućena ekipa HGSS Karlovac sa potražnim psima. U potrazi su sudjelovali i članovi obitelji. Uskoro je lociran i izvučen iz teško prohodnog gustiša u koji je zapao, izvijestili su iz HGSS-a.

Prijepodne su iz HGSS-a izvijestili da je dvadesetak njihovih članova sudjelovalo u spašavanju unesrećene ruske turistkinje koja je na šetnici pokraj Baške na Krku pala i slomila nogu. O nesreći je nadležne pozivom obavijestio slovenski turist koji se zatekao pored ozlijeđene žene, a njen je suprug došao do lokalne ambulante te ekipu spasilaca odveo do mjesta nesreće. Ruskinja je potom prebačena do vozila HGSS-a odakle je odvedena do Doma zdravlja u Krku.

Nastavak potrage za izgubljenim nautičarom

Nastavlja se i potraga za nautičarom čiji je nestanak prijavljen u utorak. U pretraživanju nepristupačnog terena jučer su sudjelovale četiri stanice HGSS-a, a danas će im se pridružiti i HGSS-ovi spasioci za divlje vode s posebnim čamcima koji su specijalizirani za pretrage i spašavanja na strmim dijelovima obale te na vodama. Oni će pretražiti područje oko Klimna i Šila.

>>Makarski HGSS-ovci spasili petero iscrpljenih Poljaka sa Sutvida

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije