Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kriza vlasti - Karamarko se bori da preživi u Saboru

Naslovnica 28.5.
Foto: VL
28.05.2016.
u 00:09

Najveća kriza vlasti, otkad su Domoljubna koalicija i Most formirali eksperimentalnu Vladu, kulminirala je baš uoči sutrašnjeg sabora HDZ-a na kojem se bira novo vodstvo stranke.

Najveća kriza vlasti, otkad su Domoljubna koalicija i Most formirali eksperimentalnu Vladu, kulminirala je baš uoči sutrašnjeg sabora HDZ-a na kojem se bira novo vodstvo stranke.

U HDZ-u su ovaj sabor već nazvali događajem visokog rizika uvjereni da je Božo Petrov namjerno baš sad tempirao službeno očitovanje da će Mostovi zastupnici, po njegovu nalogu i uvjerenju da će ga poslušati, rušiti Tomislava Karamarka u parlamentu pri izglasavanju nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade zbog afere Konzultantica. Pritisak Mosta ide u dva smjera; prvi je onaj na Karamarka da se povuče iz Vlade i pošalje svoju zamjenu da bi se izbjegao pad Vlade i novi parlamentarni izbori, što je on odbio kad mu je početkom tjedna Petrov iznio taj prijedlog.

Drugi je onaj na delegate HDZ-a koji sutra biraju novi vrh stranke ne bi li u HDZ-u ojačale struje koje se žele riješiti Karamarka, odnosno koje bi bile spremne žrtvovati šefa stranke i spasiti HDZ od novih izbora.

Cijeli članak i sve o krizi vlasti pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Orešković mu dao podršku. HDZ, iako nezadovoljan nekim Karamarkovim potezima, neće dopustiti da ga Most ruši

>>4 scenarija za rasplet: Prema sadašnjim razmišljanjima zastupnika, Karamarko ne bi preživio glasanje u Saboru

>>Šustar: Reforma se nastavlja, s Jokićem ili bez njega

>>Škegro: Oni koji malo pojma imaju postaju suci kurikuluma znanja

>>Ivica Puljak: Novi izbori, novi ljudi i nastavak školske reforme

>>Srbija ipak više neće procesuirati hrvatske državljane

>>Medijima ne dominiraju partizani i ustaše

Foto: VLm

Komentara 45

MR
mrgud55555
20:52 27.05.2016.

ej, petrove, ode ti u ropotarnicu.. a tako se puno od tebe očekivalo. al si ušao u milanovićevu shemu, i umjesto da budeš vlast, i tako se ponašaš, ti i tvoji mostovci ste krenuli kao oporba, ali sa ministarskim mjestima. tvoj orepić nije smijenio niti jednog milanovićevog, tj. ostojićevog čovjeka, pa zato ni nemamo ni jednu završenu policijsku istragu. o niti jednoj prijavi protiv sdpovaca. zamisli, vrdoljakova žena dobila od hepa milijusnke poslove. ikom ništa. zokijev brat bio je više po ministarstvima, nego ministri. u ugovarao tko zna što sve ne. vrdoljak norvežanima bez ikakve odluke sabora dao jadran. vrdoljak ini (državnoj strateškoj firmi, jelte...) je uzeo plinski biznis i dao svojim frendovima. kolko je ina oštećena radi toga? ej, naša firma, velite.. i sad ste radi doslovno nevažnog, benignog, ugovora karamarkove cure, krneuli u smišljeno i sa milanovićem usklađeno rušenje karamarka. već mi par mejseci vrabac ne da mira, pa si mislim zašto je sdp-u karamarko tako opasan, da su već godinama upregnuli tolke medije u ovaj prljavi posao. ispada da karamarko, koji do pred koji mjesec, nikad nije bio na značajnijoj pozicicji, je najomraženija osoba u državi postao. što je on to točno loše napravio? sdp sad šuti. most se zaletio, i sad više nema nazad. u saboru nitko ne zna tko je čiji. mostovci, opraštate se sa stolcima u saboru. uskoro ćete imati samo snove o tim stolcima, restoranu... vi ste provincijalci. a narod ste prevarili bajkom o nekakvim nacionalnim interesima. pa što su mostovi ministri do sada napravili?!

Avatar delminium
delminium
21:00 27.05.2016.

Karamarku vlast nista ne znači sjetimo se kako je u prosincu odbio milanovica.... ali kad tad sudit cemo crvenim kriminalcima.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:31 27.05.2016.

zar sutra u VL nije glavna tema pad pijanog Stazića sa bicikla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije