Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič kroz recesiju

Kriza drma svijetom, što će biti sa zemljama, valutama, s nama...

'09.08.2001. Zagreb- Svicarski franak zbog krize na financijskom trzistu i dalje nastavlja rasti. Ocekuje se da bi vrlo brzo mogao probiti psiholosku granicu od 7 kuna. Ilustracija.  Photo: Boris Scit
'Boris Scitar/PIXSELL'
15.08.2011.
u 20:15

Franak je ojačao preko svake mjere pa su kreditne obveze dužnika u CHF nerealno visoke. Prejak franak potkopava temelje i švicarske ekonomije.

Samo velika nevolja tjera političare da prekidaju godišnje i vrate se u urede, a niz svjetskih dužnosnika učinilo je upravo to kako bi gasili požar: Britanci dobrim dijelom socijalno motivirane ulične nemire, Talijani pripremali hitne mjere štednje, bruxelleski bankari spašavali europsku valutu, Amerikanci lidersku poziciju u svijetu...

Svijet još nije daleko odmaknuo od “stare” 2008. razbuktale krize, a već je upao u drugu.

Prvi put u povijesti postavilo se pitanje kako će SAD vratiti svoje dugove, EU dvije godine bezuspješno razrađuje model za spas svoje valute i prezaduženih članica, vodeće valute gube na snazi.

Koliko će dugo trajati nestabilnost?, Koliki je fiskalni deficit prihvatljiv?, Koje su najrizičnije države EU?, Zašto se franak doživljava kao sigurno utočište?

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja pročitajte u kratkom vodiču kroz recesiju u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka. 

Ključne riječi

Komentara 187

BA
Barts
22:57 15.08.2011.

.Ocekivao se drugi talas krize, to zna svaki upuceni bankar ,koja je izazvana spekulativnim (koji ne postoji ali je u opticaju)krupnim kapitalom koga je mnogo. Za prost narod blaze receno ,mala bara mnogo krokodila.Tako da ce u ovoj igri poo mom misljenju Amerika izvuci deblji kraj ,jer je od nje sve i pocelo.

OB
-obrisani-
23:41 15.08.2011.

ne, hajde mi reci pliiiizzzz

OB
-obrisani-
22:57 15.08.2011.

...može....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije