Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubo jurčić:

'Kriza će se još produbiti. Kako ćemo brati kad nismo sijali i orali?'

Ljubo Jurčić (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.03.2013.
u 16:01

Poznati ekonomist podržao nezavisne načelnike i gradonačelnike u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji su predstavili svog kandidata za župana – Antu Dolića

– Naši političari bave se isključivo politikom. Aktualna Vlada ima želju nešto promijeniti, ali nema znanje. Politikom se trebaju baviti ljudi koji imaju znanja i zato ja podržavam ove ljude. Ne znam kako će to birači prepoznati, ali što se kriza bude produbljavala, vjerojatno će biti svjesniji potrebe da se politika konzultira sa strukom i znanošću. Na žalost, ako ovakva politika bude na državnom nivou, čeka nas produbljenje krize. Ako ne donesu neke mjere u idućih nekoliko mjeseci, izgubili smo i prvu polovicu 2014. jer, ako nešto želiš požnjeti, moraš prvo posijati. Ja ne vidim da se ore ni jedna njiva – rekao je ekonomist Ljubo Jurčić u Splitu na predstavljanju inicijative okupljanja neovisnih gradonačelnika i načelnika općina (koji su na vlasti u trećini gardova i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji) te kandidata na idućim izborima. Naime, kako bi mogli utjecati na donošenje odluka na regionalnoj razini, izaći će sa zajedničkom listom za županijsku skupštinu, a njihov kandidat za župana bit će Ante Dolić, nekadašnji gradonačelnik Solina i poduzetnik.

– Okupila nas je isključivo želja da svojim radom pomognemo razvoju svojih sredina. Nismo ideološki obojeni, otvoreni smo i za lijeve i desne, kao i za one iz centra. Zajedničko nam je to što nikome ništa nismo dužni – rekao je gradonačelnik Kaštela Josip Berket, inicijator okupljanja nezavisnih načelnika i gradonačelnika. Osim njega, tu su i načelnici Sinja, Kaštela, Podstrane, Okruga i Podgore, ali i niz onih koji će se tek kandidirati.

>> 'Izučavanje kineskog uspjeha govori o našem zaostajanju'

Komentara 10

CA
canon
16:47 05.03.2013.

"Kriza će se još produbit" -To mi je isto kad bih rekao da će budala poludit

TV
tiha voda
16:19 05.03.2013.

Bitno je da je Milanović slušao Čačića.

OB
-obrisani-
16:37 05.03.2013.

u našoj Državi nema ni jedan pametan čovjek....svih 4.000.000 smo teške budale..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije