Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen i zbog droge

'PRESUDA1_Arhiva VL_Crn_0811'
''
28.05.2012.
u 16:07

Franjo Katavić uhićen je u ožujku 2010. u Austriji, a prema optužnici do njegova uhićenja funkcionirao je krijumčarski lanac preko kojeg je od studenog 2009. do ožujka 2010. droga iz BiH preko Hrvatske krijumčarena u Austriju i Švicarsku

Franjo Katavić, široj javnosti poznat kao osoba koja je svojevremeno izradila krivotvorenu putovnicu kojom se tijekom bijega koristio general Ante Gotovina, u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe droge.

U izrečenu kaznu, osim vremena provedenog u pritvoru, uračunata mu je i kazna od 16 mjeseci zatvora koju mu je zbog istg čina u ožujku 2010. izrekao Zemaljski sud u Beču. Istom presudom vijeća sutkinje Koraljke Bumči, Ivica Smolić nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, Ilfad Hodžić na godinu i tri mjeseca zatvora, Mladen Šekerija na dvije godine zatvora, dok je protiv Željka Vrhovca donesena odbijajuća presuda. Smoliću je u izrečenu kazanu također uračunata presuda Zemaljskog suda u Beču od 16 mjeseci zatvora.

Katavić je uhićen u ožujku 2010. u Austriji, a prema optužnici do njegova uhićenja funkcionirao je krijumčarski lanac preko kojeg je od studenog 2009. do ožujka 2010. droga iz BiH preko Hrvatske krijumčarena u Austriju i Švicarsku. Katavić je prema optužnici angažirao Smolića, koji je 12. ožujka 2010. za naknadu od 1000 eura u Austriju trebao prenijeti 616 grama kokaina. Droga je bila skrivena u vozilu koje je vozio Smolić, dok ga je Katavić pratio u drugom vozilu. Kada su se u Beču našli s kupcima, sve ih je uhitila austrijska policija. Nadalje, Katavić se teretio da je tijekom studenog i prosinca 2009. zajedno sa Šekerijom i Hodžićem dogovorio nabavku osam kilograma marihuane. Droga je kupljena u BIH te je preko Hrvatske treba biti dopremljena u Švicarsku, no kurir je s pošiljkom uhićen u Zagrebu.

Komentara 7

YO
yocko
17:54 28.05.2012.

Za putovnice nije ništa kažnjen?da to za naše zakone nije ništa, sitnica?

TO
Toni50
16:22 28.05.2012.

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen i zbog krivotvorenja droge... Kako mu nije dokazati da je baš on izdao putovnicu onda se malo \"\"pomogne\"\" drogom da sud može da odfunkcionira ? Ili ?

DU
Deleted user
09:21 29.05.2012.

heroj, zločinac? Prije će biti zločinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije