Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA SUBVENCIJSKU PREVARU

Krivotvorio račune o prodaji povrća kako bi dobio 190.000 eura potpora iz EU fondova

Navodnjavanje polja s povrćem za vrijeme suše
Zeljko Hladika/PIXSELL
28.03.2024.
u 07:44

U prijavama je tvrdio da je na parcelama za koje je potpore tražio uzgojeno dosta povrća, međutim istragom je utvrđeno da to nije točno

Jedna osoba optužena je zbog subvencijske prevare, a optužnicu je podigao Ured europskog  javnog tužitelja (EPPO) u Bugarskoj. EPPO optuženika tereti da je u siječnju 2020. u ime tri različite tvrtke podnio  zahtjev Državnom fondu za – Regionalnoj upravi Plovdiv za sredstva EU-a iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi (EFJP) dodijeljena Bugarskoj.

Radilo se o potporama za uzgoj povrća, a optuženik se prijavio za ukupno 190.000 eura tih potpora. Optužen je da je  priložio neke dokumente, poput računa za proizvode koje je navodno prodao. Time je htio dokazati da na tim parcelama proizvodi barem minimalna količina povrća za koje je dobio potpore.

Osim toga u prijavama je tvrdio da je na parcelama za koje je potpore tražio uzgojeno dosta povrća, međutim istragom je utvrđeno da to nije točno. Odnosno da postoje odstupanja između stvarno uzgojenog povrća i onog što je navedeno u dokumentima koji su poslužili za traženje subvencija iz fondova EU. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 4

VJ
Veli Jože
09:27 30.03.2024.

Tko to kaže, a tko laže da ne znamo povući lovu od budala koje ih nude. Uostalom zato su nas i priključili famoznoj zajednici EU naroda.

TO
Toronto20
08:38 28.03.2024.

Poticaje treba ukinuti to je legalna pljacka.Stalno im se daje novac a napretka nema.Pa dokle ce im se dijeliti kes a napretka nema.Lopovska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije