Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kritične točke preko kojih migranti ulaze u Hrvatsku

07.06.2018.
u 00:02

Na sastanku policija zemalja regije, u Brdu kod Kranja, zamjenik glavnog ravnatelja policije rekao je da granicu ne treba štititi i vojska

Ako Hrvatska svakodnevno situaciju s migrantskom navalom na svoje granice drži pod kontrolom, kako to tvrde odgovorni, kako onda objasniti da preko njezina teritorija svakodnevno deseci migranata stižu u Sloveniju? Istodobno je sve više incidenata, rapidno se povećava broj trgovaca ljudima bez imena i prezimena, ali i strah našega življa na migrantskim rutama. A da je stanje na pragu kritičnoga, potvrđuju svakodnevni i ubrzani kontakti međunarodne zajednice.     

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Bez PDV-a na trošarine benzin bi bio 9 kn

- 'Odlazimo jer želimo živjeti, a ne preživljavati'

- Šok za umirovljenike - za smještaj u domu platit će od 160 do 1000 kuna više

- Odlazak Daše Drnić: Htjela je da pamtimo žrtve, a ne nogometaše

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
22:31 06.06.2018.

Erdogan i dalje vrši pritisak Grci i Bugari popuštaju i propuštaju, Makedonija,Albanija i BiH su posebna populacijska priča, Srbija sluša ruske naputke - sve se slijeva na HR granicu, jel' tako nekako.

CR
crocro
06:25 07.06.2018.

Hrvatska je na vrlo nezgodnom mjestu što se tiče migrantske trase, tako da ne treba računati da će migranti zaobilaziti Hrvatski teriotoprij da bi ostvarili svoj cilj ulaska duboko u EU. Ako se žicom štite članice EU koje su iznad Hrvatske i nisu na izravnom udaru kao Hrvatska, onda mi nije jasno kako se Hrvatska može obraniti od nelegalnog ulaska izbjeglica tj. migranata u Hrvatsku. Ja sam uvjeren kada bi Hrvatska na svoje granice postavila žicu, da bi migranti uništitli žičanu ogradu i nasilno ušli u Hrvatsku. Ako Hrvatska ne želi postaviti žicu, onda mora aktivno pokazati da je u stanju držati izbjeglice izvan granica Hrvatske. Ovako je dojam da je granica ranjiva i šuplja jer se ulazi kako tko hoće. Nitko ne tvrdi da Hrvatska policija ne čine sve napore sukladno svojim mogućnostima da stanje ima pod nadzorom. Ali stanje polako, očito, izmiče nadzorui posljednji je trenutak da pokažemo Europi i svijetu da je Hrvatska sposobna zaustaviti migrante a ne da se polako pune kapaciteti u izbjegličkim centrima. U suprotnom možemo zaboraviti ulazak u Schengen do daljnjega. Akop migranti nastave ulaziti i defilirati kroz Hrvatsku, EU ne može imati povjerenje u Hrvatsku kao zemlju članicu sposobnu zaustaviti migrante i to će biti razlog prolongiranja Hrvatske kao članice koja će jednoga dalekog dana postati članica Schengenske zone. Zato sada i odmah treba sve usmjeriti na efikasno zaustavljanje migranata, jer kako god da se desi oni opet ostaju u Hrvatskoj u rastućem broju.

JU
juma
21:33 06.06.2018.

Ovo bez zida i zice nece prestati. Samo sto opet kasnimo za onim pametnima nekoliko godina, umjesto da smo ucili od njih kada je bilo vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije