Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
satiričari politike

Krešimir Macan potvrdio da je on kreator pseudonima Bijesprvi

kresimir macan
Željko Lukunić/Pixsell
14.02.2012.
u 16:00

Bijesprvi svojevremeno je izluđivao tadašnjeg premijera Ivu Sanadera i ministra Ivicu Kirina, a najveću popularnost stekao je video “Kiro prosvirao” s više od 900 tisuća pregleda

Poznati PR stručnjak Krešimir Macan za Netokraciju je potvrdio je da je on kreator pseudonima Bijesprvi, poznatog YouTubeova kanala koji je satirizirao političku scenu. To je potvrdio i na svojim profilima na društvenim mrežama.

Nacional je pak danas objavio da je Bijesprvi zapravo kolektivni identitet nekoliko ljudi koji su se bavili političkim marketingom ili aktivizmom – Krešimira Macana, Zinke Bardić iz Madisona i Marka Rakara, poznatog političkog blogera. Bardić i Rakar te su navode demantirali.

Zinka Bardić izjavila je da iza Bijesaprvog nije stajao ni Madison ni SDP te navela kako je Bijesprvi bio “valter” svog doba te da ne pripada nikome i svima, piše Netokracija. Rakar je pak naglasio kako on ne može biti kriv baš za sve na internetu u vezi države.

Podsjetimo, Bijesprvi svojevremeno je izluđivao tadašnjeg premijera Ivu Sanadera i ministra Ivicu Kirina, a najveću popularnost stekao je video “Kiro prosvirao” s više od 900 tisuća pregleda. Posljednji uradak Bijesaprvog "Ivo Sanader – po meni se ništa neće zvati" objavljen je 9. prosinca 2010. godine.

Komentara 29

OB
-obrisani-
17:05 14.02.2012.

A sada...poslije ovog priznanja mislim da bi Kiro trebao ovom naplatiti racune.Nije bitno...sudski ili pesnicom.

DR
drugPlenky
18:07 14.02.2012.

Bas me zanima tko i kako je plaćao ovo drustvo, a koga su onda oni plaćali, novinari, portalima, nevladine udruge. Ma to će vec Podumljak istrazit ako i on nije na popisu

FL
flok
16:18 14.02.2012.

očito je tip radio za sdp, dokaz je to da danas bijes1 na aktualne ništa ne objavljuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije