Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE ZNAM ZAŠTO JE ZANIMLJIVO'

Širi se snimka Benčić s prosvjeda kako drži nešto u vrećici i mota. Nazvali smo je da nam pojasni o čemu se radi

Zagreb: Govornici na prosvjedu "Dosta je! Idemo na izbore!"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
18.02.2024.
u 10:54

U objavi na Facebooku s prosvjeda koja je prikupila već više stotina lajkova osvanulo je i puno komentara pratitelja koji su uvjereni da se radi o drogi. Zbog tog videa smo i kontaktirali Benčić koja nam je u razgovoru rekla da je jednostavno riječ o duhanu

Nakon jučerašnjeg prosvjeda lijevo-liberalne oporbe održanog na Markovom trgu, društvenim mrežama krenula se širiti snimka Sandre Benčić, kandidatkinje Možemo! za premijerku, kako mota duhan. No neki su i posumnjali da se radi o marihuani, što je ona u razgovoru za Večernji list kratko i jednostavno demantirala. 

U objavi na Facebooku s prosvjeda koja je prikupila već više stotina lajkova osvanulo je i puno komentara pratitelja koji su uvjereni da se radi o drogi. Ipak, neki su je i obranili, navodeći da se radi o ''dobro osmišljenom PR-u'' u kojem je se želi prikazati na krivi način. Zbog tog videa smo i kontaktirali Benčić koja nam je u razgovoru rekla da je jednostavno riječ o duhanu. 

- Ne znam zašto je zanimljivo snimati osobu od 46 godina kako pali cigaretu. Jedna sam od rijetkih koja se nikada nije drogirala - kratko nam je odgovorila. Kako je kazala, nije joj jasno zašto je bilo potrebno to uopće objavljivati, dodajući kako i sama zna da cigarete nisu dobre za zdravlje. 

Inače, brojni prosvjednici ispunili su jučer ulice Gornjeg grada, a prosvjed protiv vladajućih potaknula je i nedavna odluka o odabiru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Prosvjed pod nazivom "Dosta je! Odmah na izbore" organiziralo je 11 parlamentarnih stranaka među kojima su i SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SSIP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te Primorsko goranski savez, koji nisu zastupljeni u parlamentu. 

>> FOTO Građani se okupili na prosvjedu 'Dosta je! Odmah na izbore'

Zagreb: Govornici na prosvjedu "Dosta je! Idemo na izbore!"
1/64

– Mi možemo biti zemlja u kojoj zarađuju oni koji žive od rada, koji stvaraju i proizvode, koji svoju muku ugrađuju u društvo, a ne mešetari i nečiji kumovi koji na nama parazitiraju godinama. Možemo biti zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo, nego zemlja u koju se dolazi da bi se dobro živjelo. Sve su nam pokrali, ali nisu nam ukrali nadu da može biti bolje – poručila je s prosvjeda Sandra Benčić.

>> Sandra Benčić: U Saboru nakon ponoći, svi polude. To je kao na maturalcu!

Ključne riječi

Komentara 53

MK
MKinkognito60
11:40 18.02.2024.

Ja sam strastveni pušač, skoro 3 kutije cigareta i sve inhaliram ali kad je potrebno zbog važinijh događaja mogu izdržati da ne zapalim koliko god treba dakle cijeli dan i više. Ona je dalaprednost duhanu pred tobože važnom prosvjedu. Želi biti premijerka, zamislimo kriznu sitaciju gdje mora bit prisutna nekoliko sati (kao prosvjed koji je prilično jednostavna situacija) u prostorijama gdje nije dozvoljeno koncumiranje cigareta bilo kojeg sadržaja. Može li ona to.

FD
franjo.durinic
15:03 18.02.2024.

Petarde ,duhan ,nema diplome ...porez sramota za sve redovne studente koji u roku završe fakultet

Avatar Svračak
Svračak
15:37 18.02.2024.

Zbog čega na tako velikom prosvjedu na bini ili u njenoj blizini nije bila bar jedna hrvatska zastava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije