Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualno nasilje

Uime djevojčice nudili seks preko Facebooka

zlostavljanje
Arhiva VL
12.08.2011.
u 08:43

Virtualno nasilje među maloljetnicima putem društvenih mreža poprimilo je epidemiološke razmjere, policija čeka prijave

Noćna mora šesnaestogodišnje Zadranke, duga gotovo osam mjeseci, napokon je završena. Pod njezinim je imenom, naime, u više navrata od početka godine na Facebooku otvaran profil s njezinim osobnim podacima i eksplicitnim seksualnim sadržajem. S tobožnjeg njezina, lažnog profila odašiljani su i pozivi na seksualno druženje.

Zlostavljač je, srećom, dolijao. Zadarskoj policiji prijavljen je 16-godišnjak iz okolice Zadra, koji je u sve uključio i mlađeg dječaka, 13-godišnjaka iz Zadra. Dvojcu internetsko zlostavljanje nije bilo dovoljno pa su uvredljiv sadržaj ispisivali grafitima u staroj gradskoj jezgri, na školi 16-godišnjakinje, pa čak i na crkvi u središtu grada. Nisu ostavili njezin telefon, ali su, kako na mreži tako i na zidovima, ispisivali točnu adresu djevojke. O svemu je izviješteno Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Prije pola godine i 26-godišnji Zadranin M. K., zaposlenik gradske uprave, zaradio je kaznenu prijavu jer je na dvije društvene mreže izradio lažne profile dviju prijateljica te nudeći seksualne usluge ostavio njihove brojeve telefona. I prije tri mjeseca policiji je prijavljen sličan slučaj kada je gotovo isto 15-godišnjak iz Zadra napravio svojoj vršnjakinji.

>>Što o cijelom slučaju kaže psihologinja Gordana Buljan Flander čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Komentara 14

RE
retrovizor
09:18 12.08.2011.

tinejđeri su vruće glave,a treba im rashladiti glavu s provođenjem stvarne i stroge kazne da im više ne padne na pamet igrati se tuđim identitetima. Na taj način će i drugi vidjeti da je to neispravan put,jer na žalost face book je donio više zla nego dobrog,kao i većina socijalnih mreža na internetu...

OB
-obrisani-
09:29 12.08.2011.

Mali se zaljubio.

TR
trckaralo
09:10 12.08.2011.

s klincima u prdekanu! maloljetnička delikvencija je zbog naših zakona podivljala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije