Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dok-Ing XD

Kreatori hrvatskog auta: Traženje partnera najveći je cilj

hrvatski auto
Marin Tomaš
02.03.2010.
u 15:33

Na projektu hrvatskog automobila sudjelovale su brojne domaće tvrtke, a tek će se uskoro vidjeti hoće li njihovi kapaciteti biti zadovoljavajući za serijsku proizvodnju.

Tvrtka Dok-Ing, domaći izlagač na ženevskom automobilskom sajmu, izložila je prototip XD koji bi za najviše pola godine mogao biti završen kao serijski proizvod.
- Cilj izlaganja je pronalazak partnera s kojim bi se krenulo u serijsku proizvodnju ili, pak, prodaja kompletnog, završenog proizvoda – istaknuo je Tomislav Boško, project manager domaćeg automobila.

Pripreme za salon bile su vrlo naporne i teške te je u zadnji tren sve dovršeno tako da je izložbeni primjerak u Ženevu stigao u ponedjeljak u devet navečer, a do tri ujutro se uređivao izložbeni prostor.

- Za godišnju serijsku proizvodnju 1000 automobila potrebno je ulaganje d 50 do 60 milijuna eura, a već sada postoje strani fondovi s kojima smo u pregovorima. Cilj nam je udružiti se i s nekim od renomiranih svjetskih proizvođača automobila – zaključio je Tomislav Boško.

Na projektu hrvatskog automobila sudjelovale su brojne domaće tvrtke, a tek će se uskoro vidjeti hoće li njihovi proizvodni i tehnološki kapaciteti biti zadovoljavajući za potrebe serijskog automobila.

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:52 02.03.2010.

Koliko vidim auto je mali i moze se po gradu koristiti sto i nije lose.Ali mislim da tekst nije kompletan,vise sam zainteresovan za tehniku,i posto poznajem problematiku elektricnog auta samo bih [pitao gde su smestili akumulatore i koji je radijus kretanja?Tehnologija je ta koja odredjuje koliko ce ko investirati,uz sve moje lepe zelje,tekst je minimalan za neko ozbiljnije misljenje.

Avatar sebastian
sebastian
20:24 03.03.2010.

Neznam, ali mislim sta su cekali 18 godina poslije rata, konkurencija je ogromna, a trebalo bi to i atraktivno da bude za izvoz, a u Hrvatskoj nema ionako niko para, tu bi odmah propali, samo znam da nisu u stanju stvoriti pare za financiranje u Crnoj Gori koji je projekt siguran i za buducnost a auto je visoki rizik koji moze da propadne !!!!!!

OB
-obrisani-
20:07 02.03.2010.

E da još i ovo: Malo je PRECRVEN za moj ukus Eto drago čitateljstvo, sad možete početi sa svojim minusima ali pri tome nemojte niukom slučaju pogledati istini u oči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije