Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pročitano

Krajem svibnja svjedoče Sanaderovi tast i punica

ivo sanader
Marko Lukunić/PIXSELL
21.05.2012.
u 10:00

Uz Sanadera optuženi su Barišić, B. Pavošević, Maček i N. Jurak te HDZ i marketinška agencija preko koje se izvlačio novac za crne fondove HDZ-a

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Željka Mostečak danas je  na zagrebačkom Županijskom sudu završila s izlaganjem, čitanjem i pregledavanjem dokumentacije iz spisa Fimi media. Suđenje će se nastaviti krajem svibnja saslušanjem svjedoka. Na klupi za svjedoke pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Ivana Čalić naći će se Sanaderovi tast i punica.

Uz bivšeg hrvatskog premijera zbog crnih fondova HDZ-a i izvlačenja novca iz državnih tvrtki pred sudskim su se vijećem našli i Mladen Barišić, bivši rizničar stranke, Branka Pavošević, bivša blagajnica, Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a te Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije. Optužene su i Hrvatska demokratska zajednica i spomenuta marketinška agencija preko koje se izvlačio novac.

Dosad je pročitana dokumentacija koja u sebi sadrži račune Fimi medije i javnih tvrtki, a čitani su i podaci o računima, transakcijama, štednim ulozima za Sanadera, njegovu obitelj, tasta i punicu te rješenja o privremenoj blokadi imovine Sanaderovih.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
Zir
13:01 21.05.2012.

oni tek sada citaju ono sto smo od rijeci do rijeci citali po novinama, sto je dilalo javno tuziteljstvo, vidim da novine vise i ne prate sudjenje;))) i normalno kada su to vec 10 puta prije sudjenja objavljivali u nastavcima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije