Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijedak novčić

Kovanicu od 2 eura prodaje za 99.000, tvrdi da je posebna: 'Nije pronađen drugi primjerak'

kovanice
Pixabay/Ilustracija
28.11.2023.
u 13:15

Michael Becker, predsjednik strukovnog Udruženja njemačkih trgovaca kovanicama, osvrnuo se na traženu cijenu kovanice te kazao kako bi njegovi kolege vrijednost procijenili na najviše 1.000 eura

Nijemac iz Donje Saske oglasio je na prodaju kovanicu od 2 eura za koju traži čak 99.000 eura. Riječ je o rijetkom prigodnom novčiću hanzeatskog grada Bremena koji prikazuje gradsku vijećnicu i kip bremenskog Rolanda. Posebna kovanica pojavila se 2010. godine u nakladi od 30 milijuna primjeraka, a drugi primjerci prodaju se za znatno manje iznose. 

Vlasnik novčića kaže da je cijena koju traži opravdana s obzirom na to da je riječ o "monumentalnoj varijanti". Umjesto uobičajene legure nikal-bakar-mjed, kovanica je izrađena od jednog metala pa je to čini “čistom”, navodi Fenix magazin

"Do sada nije pronađen niti jedan drugi primjerak", opisao je Nijemac. Na ostalim oglasima traži se maksimalno 450 eura, a na nekim službenim prodajnim mjestima, novčić se može nabaviti za 12,99 eura.

VEZANI ČLANCI:

Michael Becker, predsjednik strukovnog Udruženja njemačkih trgovaca kovanicama, osvrnuo se na traženu cijenu kovanice te kazao kako bi njegovi kolege vrijednost procijenili na najviše 1.000 eura.

Preko fotografije kovanice u oglasu nije mogao zaključiti je li ona doista jedinstvena ili je kemijski tretirana i na neki drugi način obrađena. Unatoč tome, kazao je: "Uz cijenu od gotovo 100.000, ovu kovanicu definitivno ne biste trebali kupiti".

VIDEO Baba Vanga predvidjela je napade 11. rujna i pandemiju, a evo što je najavljivala za 2024.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije