Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Spice

Kovačić: Dok sam bio u Podravki, nije se govorilo o preuzimanju

'08.06.2011., Zagreb - Pocetak glavne rasprave na Zupanijskom sudu na sudjenju Damiru Polancecu i ostalim bivsim menadjerima tvrtke Podravka zbog tzv. afere Spice. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
08.11.2011.
u 13:35

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem Borisa Hmeline, također iz NO-a Podravke.

Bivši član Nadzornog odbora Podravke Damir Kovačić svjedočio je u nastavku suđenja osmorici optuženih u aferi Spice na zagrebačkom Županijskom sudu.

Kazao je da nikakva govora nije bilo o neprijateljskom preuzimanju tvrtke dok je on bio u NO-u.

– Na jednoj se sjednici govorilo da SMS ne može vratiti kredit te su se tražila rješenja kako da se novac vrati Podravki – kazao je Kovačić.

Dodao je da su ga Marin Pucar i Miroslav Vitković, čelnici Podravke, na jednom skupu HSS-a predložili da uđe u NO Podravke. Rekao je i da u to vrijeme nije bilo ništa neobično da stranke imaju svoje predstavnike.

– Izašao sam iz Podravke jer moj prijedlog da se napravi revizija poslovanja nije naišao na plodno tlo – kazao je.

Inače, Kovačić je bio član NO-a 2008. i 2009. godine, a tvrtku je napustio nakon što je počela istraga o aferi Spice.

Kazao je da je u to vrijeme poslovanje tvrtke bilo izuzetno teško, a da su bivši predsjednik NO-a Darko Marinac i dio uprave bili u istražnom zatvoru zbog čega je tražio da se na skupštini utvrdi poslovanje tvrtke.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem Borisa Hmeline, također iz NO-a Podravke.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:28 08.11.2011.

Taj kovačić je tipična žrtva hrvatske amnezije. Isto takav je „stručnjak“ vedriš koji je kao PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA rekao otprilike da on nema pojma o eventualnim malverzacijama jer se bavio drugim temama kao npr. zaštitom podravkine imovine. Naša zemlja je stvarno puna „stručnjaka“ i doktora znanosti. BItno je da ih je 60 % više nego lani, a to što ništa korisno ne znaju i ne rade nikome ništa. Budemo sretni ako nas ne počnu liječiti…

CR
crodanc
15:06 08.11.2011.

Pravi primjer HR gospodarstva, ako traziš da se stave karte na stol --> letiš sa posla.

EL
elfenomeno77
16:32 08.11.2011.

prasvne institucije rade svoj posao ,pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki pred zakonom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije