Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa u Saboru

Kotromanović ne može dobiti uvid u Registar branitelja

kotromanović
Davor Javorović/PIXSELL
26.03.2010.
u 13:54

HDZ se poziva na to da odbijanjem pokušava štiti Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Uzalud je potpredsjednik Odbora za Ustav Josip Leko (SDP) uvjeravao HDZ-ovu većinu u odboru da zastupnik SDP-a Ante Kotromanović ima pravo, prema Ustavu, dobiti na uvid sve informacije koje zatraži od Vlade. Naime, zaključak Odbora za Ustav je da Kotromanović, koji je predsjednik Odbora za veterane, ne može dobiti na uvid Registar hrvatskih branitelja.

Kotromanović je od nadležnog odbora zatražio očitovanje jer je prije više od mjesec dana, tijekom aktualnog prijepodneva, od ministra obrane tražio uvid u Registar, a ministar je to tada odbio. Nakon toga, Kotromanović se obratio nadležnom odboru. Međutim, HDZ-ova većina, pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka, zaključila da saborski zastupnik nema pravo znati tko je sve u Registru u kojem se nalaze imena 501.666 ljudi sa statusom branitelja.

Leko je, pak, tvrdio da zastupnici imaju pravo tražiti da im Vlada dostavi i dokumente koji nose oznaku tajnosti, ali da u tom slučaju zastupnik mora postupati u skladu sa zakonom te ne smije to dalje distribuirati. Zastupnik Leko pozvao se i na praksu kad su se zastupnicima dostavljalala izvješća Državne revizije od kojih je dio nosio oznaku tajnosti, ali da o njima mogu govoriti tek kad Sabor skine oznaku tajnosti. No, Šeks smatra kako tome nije tako te da bi se takvom praksom "na mala vrata" omogućilo da se izvan snage stavi Zakon o zaštiti podataka. Na to mu je zastupnik Leko uzvratio da bi predsjednik Šeks, ako je kamenčić u cipeli, bacio cipelu umjesto da izvadi kamenčić.

Komentara 70

JO
joOk3r
03:29 30.03.2010.

idiotizam!! ajmo sad jos vise branitelje obiljeziti i staviti im stokakvi teret na njih i njihovu obitelj!!

YO
yohana
16:08 29.03.2010.

netreba dirati u dosje branitelja.sve ima svoje razloge.ostavite to namiru i doticni gospodi neka se pobrine za one branitelje koji su zbog bilo kojih razloga uskraceni za mirovine.

OB
-obrisani-
16:40 26.03.2010.

A zašto bi i tko je uopće Kotromanović da dobije uvid u Registar branitelja ? ....................................... A ti ZDRAVEK kao znaš tko je sve u Registru ? I po kojem temelju bi nekakvi saborski zastupnici imali oravo dobiti Registar na uvid ??? ....................................... Evo i tebi THAN jedan link možda ti barem malo prosvjetli tih nekoliko vijuga koje kao imaš: http://img204.imageshack.us/img204/9051/registarbraniteljazz0.jpg ....................................... Parsifal - moli Boga da se ne dogodi narod jer će sva pravovremneo neriješena ljevičarska gamad nestati ! ...................................... GOSPAR i MITAR - preveliki ste retardi da se uoipće obazire na vaša laprdanja. ………………………… A najzanimljivije je kako se oko Registra najviše javlju i proseravaju oni koji s braniteljima ništa nemaju, ustvari sami su dezerteri i kukavice, pa se valjda boje da ih netko ne pita gdje su oni bili i što su radili kada je bila frka !!! .................................., I možda netko od idiota shvati na primjeru Ganića koji je uhićen u Engleskoj temeljem tjeralice koju je izdala Srbija, a krimen koji mu se stavlja na teret zapovjedna odgovornost za napade na JNA u BiH u svibnju 1992. gdoine, dakle kada je BiH bila samostalna međunarodno priznata država i po svemu je JNA bila neprijateljska vojska na području BiH. Objavom Registra se samo njima u Beogradu i Banja Luci plasiraju imena za podnošenje kaznenih prijava za ratne zločine! To što nema stvarnog temelja za tako nešto njih nije briga, važno im je pisati prijave i raspisati tjeralice, pa će već biti \"hapšenja\" u zemljma van Hrvatske. Što vi mislite da bi njima (Srbima) bilo teško pisati kaznene prijave k\'o na tekućoj vrpci? A onda dok dokažeš da nevinost (jer ti oni ne bi dokazivali krivnju), pogotovo još ako te izruče (npr. Englezi, koji bi jedva tako nešto dočekali) odu muda. Ali vi koji toliko grčevito tražite objavu Registra znate da ste obična kukavičko-dezerterska smeća pa vam se ništa ni ne može dogoditi, a Kotromanović je inače vrlo niskih mentalnih sposobnosti pa to ni ne može shvatiti, pogotovo sada kada je upregnut u ljevičarska kola pa glupari radi sitnih političkih bodova. ............................. I bez obzira što vi svi mislili skupa sa Kotromanovićem, meni ne pada na pamet da se moje ime javno objavljuje a još manje \"ratni put\", prema kojem je onaj Kotromanovićev boravak u dječjem vrtiću ! Tako vam je to otprilike, ali ljevičarska demagogija dok je vas kretena će uvijek pasti na plodno tlo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije