Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar obrane

Kotromanović: Ako postoje mogućnosti zadržat ćemo flotu

'02.03.2012., Zagreb - Ministar obrane Ante Kotromanovic i hrvatski proizvodaci vojne opreme potpisali su ugovore o nabavi vojne opreme u vrijednosti 32,5 milijuna kuna. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
02.03.2012.
u 22:49

Riječ je o velikim obvezama i "skupim igračkama", ali to bi bilo dobro za Hrvatsku, smatra ministar obrane.

Ugovori o nabavi odjeće i obuće za HV koje je ministar obrane Ante Kotromanović u petak potpisao s predstavnicima 21 tekstilne tvrtke u Hrvatskoj, dobra je vijest ne samo za hrvatsku proizvodnju, već i Ministarstvo obrane jer je riječ o proizvodima koji su danas "top" i koji se dobro prodaju u inozemstvu, rekao je Kotromanović gostujući na Dnevniku 3 HTV-a.

Što se tiče hrvatskih vojnika u Afganistanu, Kotromanović je rekao kako ih se ondje šalje 359 novih, od čega je 16 žena. To je dobra prilika da steknu onve vještine, rekao je Kotromanović, dodavši kako te operacije, koliko god rizične bile i koliko kod koštaju, doprinose razvoju i standardizaciji Hrvatske vojske.

Komentirao je i stanje u MORH-u, rekavši kako je ono gore od stanja u Oružanim snagama. Određen broj časnika je smijenjen jer se, rekao je Kotromanović, pojavio niz primjera da se "nije baš pametno radilo", a bilo je i protuzakonitih radnji. Smanjili su broj zaposlenika, ali, rekao je, tu ne može biti nekog velikog otpuštanja.

- Mi smo napravili jednu minireformicu, smanjili smo broj ljudi za 200, to se uglavnom odnosi na civile - rekao je Kotromanović.

Ministar obrane smatra kako bi bilo dobro da Hrvatska ima vlastito zrakoplovstvo, no dodao je kako je riječ o velikim obvezama i "skupim igračkama" te naveo niz zemalja NATO-a koje svoju flotu nemaju, poput Luksemburga, baltičkih zemalja, Bugarske... Ipak, rekao je kako bi to bilo dobro za Hrvatsku te kako će se to i napraviti ako postoje mogućnosti.

Komentara 38

M3
Miške 3
06:19 03.03.2012.

Jeza me hvata od \"bisera\" ovog \"ministra\". Sve jedna glupost veća od druge. Iz podnarednika, promoviran u brigadnog generala. Nezna što govori. Neka on ukine Sinjsku alku, ako se usudi. A ne avijaciju i mornaricu.

TE
TelAviv
07:24 03.03.2012.

Što se tiče hrvatskih vojnika u Afganistanu, Kotromanović je rekao kako ih se ondje šalje 359 novih, od čega je 16 žena. On misli sto god vise Hrvatska puzi po podu ispred Amerike da ce on imati polozaj ako ne ovaj ako ga izgubi \'demokratski\' onda ce po zakonu rotiranja fotelja dobiti drugi.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
08:57 03.03.2012.

Pa ja se slažem....Mi samo komentiramo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije