Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica priznanja

Kosor: Branitelji su nas obvezali na borbu za pravnu državu

karlovac, obilježavanje (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
Autori: mm/VLM, iš/VLM, zb/VLM
15.01.2011.
u 11:03

Predsjednik Ivo Josipović u Zagorju je istaknuo da su branitelji najzaslužniji za međunarodno priznanje.

- Ovo je dan kada svi zajedno moramo reći da ćemo biti mudriji, odlučniji i bolji jer se prisjećamo svih onih hrabrih ljude, sinova i kćeri koji su branili i obranili Hrvatsku. Branitelji i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman najzaslužniji su za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Danas na pragu ulaska u Europu moramo raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva, ostvarivanju gospodarskih projekata koji su jamac za izlazak iz krize. Hrvatski branitelji borili su se za pravnu državu i obvezali nas da nastavimo odlučnu i beskompromisnu borbu protiv korupcije – poručila je premijerka Jadranka Kosor na svečanosti u Karlovcu u povodu 19. obljetnice međunarodnoga priznanja Hrvatske. S govornice Doma OSRH Zrinski, u kojem je održan središnji program, pozvala je sve okupljene da se zapitaju što su učinili za hrvatskog branitelja, dijete poginulog ili njihove roditelje.

Šeks: Da nije bilo borbe, ne bi bilo Hrvatske

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je da do međunarodnog priznanja Hrvatske nije došlo političkim igrama nego krvlju hrvatskih branitelja.

- Da nije bilo borbe u pravednom i obrambenom ratu ne bi bilo Hrvatske, naglasio je Šeks.

Na središnjoj svečanosti u Karlovcu, osim Kosor i Šeksa, bili su i Tomislav Ivić, Davor Božinović, Gordan Jandroković, predstavnici lokalnih vlasti, udruga Domovinskog rata te drugi uzvanici.

Predsjednik Ivo Josipović danas boravi u Zagorju gdje je istaknuo da su branitelji najzaslužniji za međunarodno priznanje.

- Zadaća sviju nas koji obnašamo dužnost je da u ovakvim slučajevim budemo spremni reći punu istinu, rekao je Josipović.

Jezerinac: Trpimo i kritiziramo, a Hrvatska nam krvari aferama

Početak obilježavanje godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu počelo je jutrošnjom svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

- Slaveći 19. obljetnicu priznanja ne sjećamo se samo tog povijesnog datuma, nego nas sve to i obavezuje na obnovu Domovine svojim radom, poštenjem i čestitošću. Naša kronična bolest još od 19. stoljeća je sklonost pesimizmu. Trpimo, jadikujemo, kritiziramo sve i svašta, a Hrvatska nam krvari aferama. Na ovoj je Vladi i Saboru, ali i svima nama da zajedno izgradimo Lijepu našu poštenjem i odgovornošću - rekao je u propovijedi biskup Jezerinac.

Podsjetio je i na govor tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana 15. siječnja 1992. u kojem je rekao da će taj datum biti ispisal zlatnim slovima u povijesti. Taj govor završio je riječima: Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska.

Komentara 81

OB
-obrisani-
19:23 15.01.2011.

Kaj ga ova sere, eno joj branitelji na rivi spominju sve živo i mrtvo

OB
-obrisani-
12:44 15.01.2011.

Hrvatski branitelji su bili dobri kad je trebalo za Hrvatsku zalagati svoje živote. Danas ih svi zaboravljaju. Ukoliko o tome ili o nekoj sličnoj stvari želite javno progovoriti i napraviti vašu kvalitetnu web-prezentaciju, toplo preporučujem www.logit.hr

FU
fudbal
11:37 15.01.2011.

Jezerinac-na ovoj vladi i saboru je da igradi lijepu nasu........ Pa ova vlada je opljackala lijepu nasu,a vi joj nesvjesno dajete podrsku.Crkva se treba distantirati od politike,jer ocigledno neznate sta govorite,sami sebe demantujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije