Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv u pomoć

Trojica vatrogasaca izvukla premijerku iz lifta da stigne u Split

kosor
Foto: Pixsell
1/10
29.05.2010.
u 11:09

– Nekoliko puta sam se i ja zaglavila u tom liftu, no uvijek bih se nekako snašla, otvorila bih vrata i izašla između katova ili bih uspjela ponovno pokrenuti lift – ispričala je premijerkina susjeda Gordana Biljetina.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je u Split na svečanost kumovanja novom Jadrolinijinu trajketu stigla sa 20-minutnim zakašnjenjem.

– Na odlasku u zračnu luku zaglavila sam se u dizalu. Došli su vatrogasci i što ja znam tko još ne, no evo, kao što vidite, uspješno sam spašena. Onda smo još malo čekali avion pa smo zato zakasnili, zbog čega se ispričavam – kazala je novinarima s osmijehom premijerka. A nije tek tako izabrana za kumu, novi trajekt koji može prevesti 138 automobila i 1200 putnika ploveći brzinom od 13 čvorova, nosi ime Jadran.

Jadranka kuma Jadranu
– Dobro ste me odabrali za kumu, uklapam se imenom – nasmijala se J. Kosor, dodavši da je sretna što iza trajekta, sagrađenog u splitskom škveru, stoji “domaća pamet”. Domaćini su joj darovali brodsko zvono!

– Njime ću svaki dan zvoniti ministrima za što bržu provedbu gospodarskog oporavka – obećala je Kosor okupljenima među kojima su bili i ministri Šuker, Popijač i Kalmeta.

A otvarajući 15 milijuna kuna vrijednu gradnje prometne mreže i komunalne infrastrukture u šibenskoj poduzetničkoj zoni PODI, premijerka je napomenula da će “hrvatska Vlada i dalje intezivno pomagati poduzetnike. Svako novo radno mjesto otvoreno u ovoj krizi velik je doprinos gospodarskom oporavku zemlje.” U biskupskoj palači premijerka je sa šibenskim biskupom mons. Ivasom potpisala i ugovor o darovanju dijela bivše vojarne Bribirskih knezova za potrebe budućeg Katoličkog školskog centra Sv. Mihovil. Inače, lift u kojem se premijerka Kosor jučer ujutro zaglavila spuštajući se iz svog stana na drugom katu zgrade u Šeferovoj 4 na zagrebačkim Ravnicama i inače zadaje problemima stanarima. U ulazu su dva lifta, a premijerka je zaglavila u manjem.

– Nekoliko puta sam se i ja zaglavila u tom liftu, no uvijek bih se nekako snašla, otvorila bih vrata i izašla između katova ili bih uspjela ponovno pokrenuti lift – ispričala je premijerkina susjeda Gordana Biljetina prije no što je ušla u isti taj lift i bezbrižno se odvela do svog stana. Za premijerku kaže da je dobra susjeda, da je njena mama izrazito ugodna, simpatična žena, a sin simpatičan, fin i zgodan.


Spašena za 10 minuta
Vatrogasci su poziv upomoć primili jutros u 9.11 sati. Nisu nam željeli reći tko ih je pozvao. Trojica vatrogasaca pohitala su upomoć premijerki.– Problem je bio riješen za desetak minuta, toliko je otprilike premijerka bila zaglavljena. To je za nas rutinska intervencija, godišnje ih imamo do 150 – kažu vatrogasci. Djelatnici tvrtke VG dizala koja održava lift nisu htjeli ništa komentirati.

Komentara 153

X2
xychhr-200
11:20 29.05.2010.

Mogla je tamo slobodno i ostati...

VI
vidimškoj
11:22 29.05.2010.

a da san zna.

Avatar Romano37
Romano37
18:56 30.05.2010.

Ranije se je spašavala iz dizala sama, plazeći kroz otvore između katova. Sada, kada je na tronu Vlade, za njeno spašavanje angažirane su vatrogasne brigade čitave Hrvatske. Hvala dragom Bogu, uspjeli je sačuvati za spas domovine. Bože, i nadalje čuvaj Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije