Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Saboru

Oporba: Opljačkali ste nas! J. Kosor: SDP nam prijeti britvom!

sabor, kosor (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/16
28.09.2011.
u 21:00

Od trećeg mjeseca čekaju se rezultati istrage o Riječkoj tržnici: sumnjiv trošak 149 milijuna kn

Početak posljednje sjednice prije raspuštanja Sabora koja je započela Aktualnim prijepodnevom nalikovao je na streljanu. Ipak više od vladajućih u formi su bili oporbeni zastupnici koji su jedva dočekali da im, kao na “optuženičku klupu”, sjedne premijerka sa svojim ministrima kako bi ih mogli izrešetati. Za metu su izabrali Jadranku Kosor, kojoj su “izvlačili” sve bolne teme poput HDZ-ovih Barišića u javnim poduzećima, manje mirovine, pljačku u Ini... A J. Kosor im nije ostajala dužna. Većinu svojih odgovora pretvorila je u žestoke napade na esdepeovce. Predizborna kampanja u sabornici! Žestoka!

Drž’te lopova

Premijerka im je spočitnula što je Zoran Milanović u intervjuu najavio da će otpustiti 80 posto javnih službenika koji su HDZ-ovci, a opet je kao i na nedavnom saboru stranke prijetila kaznenim progonima poručujući oporbi da neće uspjeti u svojoj nakani da lopovi iz SDP-a ili HNS-a ne stanu pred lice pravde. Posebno joj je na tapetu bio grad Rijeka i njegovo poslovanje.

Podsjetila je na nalaz Državne revizije koja je našla da se 149 milijuna kuna iz proračuna potrošilo protuzakonito.

– Već od ožujka prošle godine čekamo na rezultate istrage o Riječkim tržnicama gdje postoji zaista osnovana sumnja o kriminalu – napadala je J. Kosor. Napala je oporbu da je ona prodala 25 posto plus jednu dionicu Ine za 505 milijuna dolara, da su smanjili prava ratnim vojnim invalidima prve skupine za 60 posto, a optužila ih je i da vode prljavu kampanju usprkos najavama šefa oporbe Zorana Milanovića da takvu kampanju neće voditi. Objašnjavala je i na što misli kada spominje opasnost od crvene Hrvatske.

– Na prijetnje britvom sam mislila. Na prijetnje koje nam upućujete i gdje se SDP postavlja kao sudac i egzekutor. I što se prijetite da ćete paziti što radi Bajić i sudovi. To je skandalozno ponašanje. To je crvena Hrvatska jer smo te metode vidjeli u doba komunizma. Namjeravate ukinuti i zabraniti HDZ i nakon toga nas ovi s britvom misle potjerati na Goli otok. Ta crvena Hrvatska kakvu vaši drugovi sanjaju neće se ostvariti jer je HDZ koji je stvarao državu potreban Hrvatskoj – vikala je J. Kosor. Obećala je u idućem mandatu srediti izborne jedinice, a Mireli Holy, koja ju je i pitala o popisu birača, poručila je da bi bilo dobro, s obzirom na to da je aktivna u Zagrebu, da napravi nešto s dječjim vrtićima.

Sukob s Ostojićem

Najveći sukob u sabornici dogodio se između premijerke i Ranka Ostojića (SDP) kojeg je Kosor svako malo i spominjala kao osobu koja “britvom prijeti HDZ-u”, a koji ju je pitao je li bila na sjednici Predsjedništva HDZ-a kada je donesena odluka o prepuštanju upravljačkih prava Ine MOL-u.

– Niste Bajić ni Cvitan da mi postavljate ovakva pitanja. Bila sam na svim sjednicama Predsjedništva, ali takva odluka nije donesena – odbrusila mu je premijerka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 1147

Avatar WindFucker
WindFucker
11:49 28.09.2011.

13. kolovozu, to što je u Splitskom brodogradilištu bilo zaposleno 8.000 ljudi ne znači da je to bilo opravdano s strane biznisa, konkurentnosti...

OB
-obrisani-
11:50 28.09.2011.

u gusto 3 HA HA HA HA Brodogradilište postoji više od 100 godina a maloumnici smatraju da je OK ubiti i oteti imovinu kako bi komunisti uživali.

Avatar kuka
kuka
18:43 29.09.2011.

habi boy,no chance frend

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije