Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Kosor i Friščić

J. Kosor i Friščić: Sanader je znao za sve krupne odluke

Ivo Sanader, Jadranka Kosor
Foto: Željko Hladika
1/3
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
02.04.2010.
u 13:46

Prvi je čovjek Vlade najodgovorniji. Mora neprekidno nadzirati sve - kratko je objasnila premijerka Kosor.

Mislim da teško, odgovorila je danas premijerka Jadranka Kosor na pitanje je li moguće da je bilo tko u Vladi nešto radio bez znanja tadašnjeg predsjednika Ive Sanadera.

Prvi i najodgovorniji

– Ja sam o svemu što sam kao potpredsjednica Vlade radila obavještavala predsjednika Vlade i mislim da je to princip koji treba njegovati. Prvi čovjek vlade je najodgovorniji, mora biti u sve upućen i neprekidno nadzirati procese – objasnila je Kosor, ne želeći odgovoriti na izravno pitanje znači li to da je Polančec o svemu što je radio izvještavao Ivu Sanadera.

– Ako Jadranka Kosor, koja je Sanaderu bila potpredsjednica Vlade, kaže da se teško nešto u Vladi moglo napraviti bez znanja premijera, ja ne mogu reći ništa drugo nego složiti se s time – kaže predsjednik HSS-a Josip Friščić i nastavlja:

– Znam da se o isplati poticaja u turizmu za obiteljske hotele nije trebalo pitati Sanadera, ali kad je riječ o privatizaciji Ine, to bez Sanaderova znanja nije moglo proći. Mislim da se krupne odluke bez znanja Ive Sanadera jednostavno nisu mogle donositi. Mislim da je i sada ista situacija.

Takvim su izjavama premijerka i njezin najbliži partner zapravo potvrdili priču bivšeg predsjednika Stipe Mesića koji je kazao kako je u Vladi postojala paralelna linija zapovijedanja koja će se otkriti tijekom postupka protiv Damira Polančeca.

Ipak, u reagiranju za Jutarnji list prozvani Ivo Sanader takvu je mogućnost najoštrije demantirao te nazvao neosnovanom hipotezom. Tvrdi da je njegovo povezivanje s time što je Polančec radio i što je sada u domeni istrage policije i USKOK-a klevetnička i uvredljiva tvrdnja, pa se može naslutiti da će slično reagirati i na riječi žene kojoj je, kad je nečasno odstupio, povjerio vođenje države. “Smatram da bi bilo suvišno isticati da je svakako moguće da je bilo koji član Vlade mogao na svoju ruku poduzimati bilo kakve radnje koje su bile u njegovu resoru, ali da isto tako ta činjenica uopće ne znači da bi takvo postupanje bila protuzakonito”, napisao je Sanader pazeći da ne našteti Polančecu.

Spremni na reakciju

Kako se jučer moglo čuti u Banskim dvorima, oni su spremni i na Sanaderov demanti jer “svi jako dobro znaju da ministri u Sanaderovoj eri nisu mogli dati izjavu za novine bez odobrenja šefa, a kamoli da bi radili nešto drugo”. Sanader i Polančec na vjetrometini su, a kako se neslužbeno govori da se Sanaderovo ime u spisima protiv Polančeca ne spominje, jedino ga Polančec može uvući u aferu.

Komentara 191

KA
katja666
17:04 02.04.2010.

Da ! Tko odgovara za Kalmetu ?

DU
Deleted user
23:32 02.04.2010.

...Kosor:Prvi čovjek vlade je najodgovorniji, mora biti u sve upućen i neprekidno nadzirati procese... ovaj statement je cist kao suza,tako je u svim demokracijama...

DU
Deleted user
23:23 02.04.2010.

ja jos pola sata,a ti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije