Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba

Kosor: Skandalozne Milanovićeve izjave, SDP: Ukinite cijeli harač

milanović
Boris Šćitar/PIXSELL
Autori: nsš, ič/VLM, jt
11.03.2010.
u 14:54

Krizni porez nikada nije ni trebao biti uveden. Ne samo zato što je vjerojatno neustavan nego zato što je štetan za hrvatsko gospodarstvo, rekao je Milanović.

- Skandalozno je da Zoran Milanović, nakon što je Ustavni sud potvrdio ustavnost Zakona o posebnom porezu, tvrdi da je taj zakon neustavan. Zabrinjava da takve tvrdnje dolaze od predsjednika SDP-a koji je pravnik, a svojim istupom pokazuje da ne poštuje odluku Ustavnoga suda. Onime što je rekao predsjednik SDP-a Milanović omalovažava odluke Ustavnoga suda, jednako kao što svojom retorikom omalovažava i sve što Vlada čini za oporavak gospodarstva - prenio je premijerkine riječi za Večernji list glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Zoran Milanović: Krizni porez treba ukinuti u potpunosti
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas ranije Vladinu najavu ukidanja jedne stope kriznog poreza.

- Dobro je da je ukinuta ova recesijska odnosno prorecesijska, a ne antirecesijska mjera. Nažalost, nije ukinuta do kraja, a ako se zaista želi oživjeti potrošnja i pomoći gospodarstvu, krizni porez treba ukinuti u potpunosti. To je ono što smo predlagali cijelo vrijeme, no nažalost to nije učinjeno, rekao je Milanović.

Ističe da krizni porez nikada nije ni trebao biti uveden.

- Ne samo zato što je vjerojatno neustavan nego zato što je štetan za hrvatsko gospodarstvo. On je štetan i za proračun, ali Vlada to ne vidi. Sada je to djelomično iz taktičkih razloga ukinuto. To je smanjivanje štete, ali šteta ostaje i dalje. Krizni je porez loša stvar za hrvatsko gospodarstvo i hrvatske građane i ako se zaista žele postići nekakve mjere ekonomske politike, on treba biti ukinut u potpunosti - zaključio je šef SDP-a.

Na upit smatra li da se ovdje radi o političko-taktičkoj odluci, Milanović je istaknuo:
- Nažalost, važne odluke koje imaju veliki učinak na standard građana i na razvoj gospodarstva donose se stihijski, diktirane ritmom dnevne politike. To nije dobro za Hrvatsku.

Milanović: Za seljake nema novca, a za ukidanje poreza ima

Boraveći u Požegi na stranačkom skupu SDP-a Požeško-slavonske županije, predsjednik strane Zoran Milanović komentirao je osipanje suradnika predsjednika Ive Josipovića rekavši da je to stvar njegova ureda te da mu je osobno žao zbog odlaska Drage Pilsela.

- Vlada jučer nije imala novca za vraćanje duga i plaćanje poticaja seljacima, a danas ima za ukidanje dijela kriznog poreza što pokazuje njenu dezorijentiranost ili se nešto drugo krije iza tog poteza - komentirao je Milanović najavu premijerke Jadranke Kosor o smanjenju kriznog poreza.

Dodao je da su oni bili protiv uvođenja tog poreza jer on smanjuje potrošnju i opterećuje gospodarstvo pa predlaže njegovo potpuno ukidanje.

Komentara 151

OB
-obrisani-
16:52 11.03.2010.

..Neznam samo do kad će nas voditi vlada u kojoj su same varalice i prevaranti. Ljudi koji su nas zadužilim toliko da i naša djeca to neće moći vratiti. Mislim da je bolje da dobrovoljno odu , a ne razbijenihenih glava, jer izgleda da će se i to za koji dan dogoditi.

OB
-obrisani-
17:17 11.03.2010.

gdje vidis milance tu ćeš naći i radojicu, niti onaj mu koljega u dijelovima nije dovoljno jako upozorenje ne može odljeti kad se radi o komunjarama i traktorističkim prijateljima?? lupaj pokude radojica, lupalo ti po glavi!

PI
Pippo9
15:57 11.03.2010.

Javio se nesposobni drug Zoki koji ne može vodit svoju strančicu a kamoli državu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije