Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUČENA DRŽAVNA NAGRADA ZA VOLONTIRANJE

Kosor predlaže dodatne bodove učenicima za volontiranje

volonteri
Petar Glebov/PIXSELL
05.12.2009.
u 12:47

Premijerka predlaže da se uvede mogućnost da učenici koji se bave volonterizmom, pri upisu u srednje škole i fakutete ostvare bodove, ali da se za to pravo odrede jasni kriteriji kao bi se spriječile zlouporabe.

U povodu Međunarodnog dana volontera predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor dodijelila je državne nagrade za volontiranje u 2009. godini na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Državnu nagradu za volontiranje dobio je Mario Perković iz vinkovačkog Društva Naša djeca te volonterska udruga “Zvono” iz Belišća. Tom je prigodom Kosor naglasila kako nije zdadovoljna iskorištenim mogućnostima koje pruža Zakon o volonterima te je istaknula da je Zakon potrebno doraditi.

Predlaže da se uvede mogućnost da učenici koji se bave volonterizmom, pri upisu u srednje škole i fakutete ostvare bodove, ali da se za to pravo odrede jasni kriteriji kao bi se spriječile zlouporabe.

Državna nagrada za volontiranje je najviše priznanje u području volonterstava u Hrvatskoj, a dodjeljuje ga Vlada za najznačajnije provedene aktivnosti u volonterskom radu i organiziranju volontiranja.

Komentara 8

SA
samar
18:24 06.12.2009.

Jadranka glupa si ka ovca bila i ostala. Znaš li ti skuhati paštu fažol? Ako ne počni učiti to ti je krajnji domat ka ženi.

PI
Pippo9
13:37 05.12.2009.

Premijerka predlaže da se uvede mogućnost da učenici koji se bave volonterizmom, pri upisu u srednje škole i fakutete ostvare bodove, ali da se za to pravo odrede jasni kriteriji kao bi se spriječile zlouporabe. i to je sasvim ok

SA
samar
18:27 06.12.2009.

Dosta trača ženo.. I demo malo o stvarnim svakdašnjim problemima. Pozdrav iz Singapura, ovoga impresivnog grada države koji baš cijelom svijetu može biti najbolji primjer kako se zakon može poštivati , kriminal i korupcija zbrisati sa lica zemlje, a na sami spomen dilanja droge ljudima se uvlači strah u kosti. Kažu da vješanje dilera nije zbog posjedovanja droge , to je povod, a vješanje je zbog toga što ako se Singapurac nafiksa i postane ovisnik da nije ni za obitelj ni za rad i da pati država i njena privreda tj trpi opće dobro i zato vješaju dilere bez obzira iz kojega kraja svijeta bili. Rijetko je to jer rijetko i uhvate koga jer svi dileri ( u tranzitu samo) se kane ove države kao vrag tamjana. Prosječno suđenje traje 2 godine, javno je i otvoreno, ko dokaže da nije znao za drogu i da nije diler, slobodan je , a takvi su rijetki. Stroga zabrana uopće i posjedovanja oružja pa čak i metka jer i za to možete kako kažu odsjediti 15 godina ili i više , to je ovdje tako jer vele da oružje isključivo služi za ubijanje ljudi i zato je zabranjeno.Policija je jako moćna i nedodirljiva, tako mi kažu mnogi da se kane policije i rasprave sa njima,policija ne gubi vrijeme na blebetanje i raspravljanje kao npr kod nas. Dobro je placena i odlično obrazovana u svojoj akademiji. Grad živi 24 sata i biznis i kupovina i život dnevni / noćni. Bez straha i obzira ovdje se šeta 24 sata bilo gdje i bilo kada.Kažu da im je premijer najbolje plaćeni na svijetu i to oko 250000 SGD mjesecno (oko 160000 USD /mjesečno) jer ih to manje košta nego korupcija i kriminala kada bi se oteli kontroli. Pogledajte malo na internetu BDP i ostale stvari ovoga grada države koji je velik poput nekoliko Zagreba.Ajde Jadranko reci kako ćeš riješiti problrm drogiranja kod mladih u HR i oružja kod odraslih npr, A ne zjačes gluposti ka i Mesić, evo ti stvarni problemi koji nas muče npr droga i oružje, ajde ženska glavo reci dvi riječi o tome. Pozdrav iz Singapura , pomorac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije