Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktualno prijepodne

'Nije u redu što je Dragičević dobio 6,8 milijuna kuna otpremnine'

sabor, vlada, aktualac (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
19.05.2010.
u 11:34

Nikome, ni meni, ni užem ni širem kabinetu Vlade neće suditi sud Partije, odgovorila je premijerka na pitanje SDP-ovke B. Borzan o TLM-u.

Aktualno prijepodne u Saboru, kao što se moglo i očekivati, počelo je burno. Odmah na početku SDP-ova zastupnica Biljana Borzan pitala je premijerku Jadranku Kosor tko bi protiv nje i užega Vladina kabineta trebao pokrenuti istragu zbog privatizacije TLM-a s obzirom na to da je upravo ona nakon zatvorene sjednice Vlade potpisala ugovor o privatizaciji.

- Nikome, ni meni, ni užem ni širem kabinetu Vlade neće suditi sud Partije. Sudit će se na sudovima i svatko će biti nevin dok mu se ne dokaže krivnja - poručila joj je Kosor koja je od zadnjeg aktualca "očvrsnula" pa nije molila predsjednika Sabora Luku Bebića da je zaštiti.

Nezavisni zastupnik Ivica Pančić pitao ju je zna li za transakciju HEP-a od 300 milijuna kuna HAC-u za cestu Gaženica Zadar 2.

- HEP je platio HAC-u te trafostanice koje će građani sada platiti dva puta. Prvi put dok se budu gradile, a drugi put povećanjem cijene struje - ustvrdio je Pančić.

Međutim, nije dobio odgovor, nego samo još jednu premijerkinu "napamet naučenu rečenicu" da će se boriti protiv "korupcije do posljednjeg daha". Gorana Beusa Richemberga (HNS) zanimalo je pak zbog čega Vlada nije izvijestila Sabor o stanju u državi prošle godine, što je dužna činiti svake godine.

- Činjenica je da ja svaki dan podnosim izvještaj javnosti - odgovorila je Kosor. 

SDP-ovci bedževima protiv Milinovićeva zakona

Zastupnici SDP-a danas su se za aktualno prijepodne posebno uredili pa su ovratnike ukrasili bedževima s brojem 93.

- Taj broj je prosvjed protiv Milinovićeva zakona i to je broj koji pokazuje koliko je zbog Zakona o umjetnoj oplodnji manje rođenih. Vaš ministar, premijerko, ukida bolnice, rodilišta... Kada ćete vi "ukinuti" toga ministra i razveseliti sve građane - pitao je SDP-ovac Nenad Stazić.

I dobro da je Stazić objasnio premijerki zbog čega broj 93. Jer ona se već prestrašila, kako kaže, da u SDP-u nešto gori i da treba zvati vatrogasce.

Oštra je bila i SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović, koja je ustvrdila kako je HDZ smijenio Mladena Barišića s mjesta stranačkog rizničara, ali ne i s mjesta šefa carine.

- Znači, za HDZ  nije dobar, ali za carinu jest. Ja vas sada pitam je li on još uvijek tamo jer ima izvorno saborski mandat pa se bojite da bi vam mogao narušiti većinu u Saboru ili sada radi za vas - znatiželjna je bila Antičević Marinović.

No premijerka joj nije htjela "otkriti tajnu" nego joj je poručila da je ne bi trebalo zanimati što se događa u HDZ-u niti joj ona ima namjeru o tome govoriti.

- Nismo ni mi vas pitali za Bandića niti smo vas pitali zašto ste u zagrebačkoj Gradskoj skupštini donosili odluke o Cvjetnom trgu, a sada se toga odričete - poručila je Kosor.

Opačić Jadranki Kosor: Vama je stan dao Gojko Šušak

U napadačkom duhu nastavila je i SDP-ova Milanka Opačić, koja je premijerku pitala misli li i dalje da su građani koji su koristili olakšice za kupnju stana bogati i da im zbog toga treba ukinuti te porezne olakšice. Kosor je odgovorila u svom stilu:

- Točno je da te olakšice većinom koriste građani s većim primanjima i da mjere za gospodarski oporavak treba gledati u cjelini, a ne uhvatiti se za jednu mjeru i "raščerečiti je".

- Drukčiji odgovor nisam ni očekivala jer vi niste kupili stan za koji ćete 20 godina plaćati kredit. Vama je stan dao Gojko Šušak. A mladi danas nemaju svoga Gojka Šuška koji bi i njima dao stan - dodala je Opačić, na što je, zanimljivo, premijerka ostala bez teksta.

Kosor: Nije u redu što je Dragičević dobio 6,8 milijuna kn otpremnine

- Ne, nije u redu!

Tim je riječima premijerka Jadranka Kosor, nakon aktualnog prijepodneva u Saboru, kratko i jasno poručila da nije u redu da je Ina svome bivšem predsjedniku uprave Tomislavu Dragičeviću isplatila rekordnih 6,8 milijuna kuna otpremnine, a u isto vrijeme ta je kompanija državi još dužna 120 milijuna kuna.

- Meni je to prva informacija i zatražila sam da se ispita. Ako je istinita, svakako ću nešto poduzeti - poručila je Kosor. No što će točno poduzeti i što uopće može poduzeti, Kosor nije željela precizirati.

>>Bivši šef Ine Dragičević dobio otpremninu od 6,8 milijuna kuna

Komentara 204

MA
maxresist
13:25 19.05.2010.

šta je sa slučajem vatrogasnih vozila? zašto nitko ne odgovara ,tko je odgovoran? Milanović je glasno prozivao i dopuštao da se ispitaju svi sdpovci pa još nitko nije odveden na ispitivanje... gdje je mnogo puta prozivani Linić??

VI
Vinko37
15:24 19.05.2010.

E bas nam se Admin popravio. Kritika je uspjela, sto znaci da nije tvrdoglav. Mora da nije Hercegovac.

OB
-obrisani-
14:36 19.05.2010.

a tek Tuđmana i Šuška...njih obozavam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije