Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi zbog odbora

Kosor ljutita jer je ostala bez Odbora za europske integracije

kosor, predsjedništvo hdz-a (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
12.01.2012.
u 13:30

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan odluku je objasnio rekavši da je zadaća tog odbora utvrđivanje smjernica ministrima na sjednicama Ministarskog vijeća.

Vladajući i oporba nastavili su dogovore o raspodjeli saborskih odbora, a HDZ već nije zadovoljan time što će vladajućima pripasti novi Odbor za europske integracije koji se formira umjesto dosadašnjeg Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU. Naime, taj je odbor pripadao oporbi pa Jadranki Kosor nije jasno zašto se ta praksa ne nastavlja i sada.

– Vladajući su odlučili da to pripada njima što smatram lošim. Mi ćemo pokušati i dalje na tome inzistirati jer i dalje treba puno raditi. Vlada i svi mi morat ćemo obaviti puno posla i bilo bi nužno da ovaj odbor u Saboru kontrolira poteze Vlade, kontrolira što to Vlada čini jer izmjene najmanje dvaju zakona do sada pokazuju da svojim postupcima Vlada anulira neke rezultate pregovora i poštovanje stečevina koje smo preuzeli – rekla je Kosor te dodala da tu misli na poništavanje njihove odluke o tome da se ravnatelji uprava primaju na natječajima te na takozvani Komadinin zakon koji, nastavlja, nije u skladu s najboljom praksom EU.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan odluku o tome da novi odbor pripadne vladajućima objasnio je rekavši da je zadaća tog odbora utvrđivanje smjernica ministrima na sjednicama Ministarskog vijeća.

– To je politika Vlade i vladajuće koalicije pa je samim time i jasno zašto odbor ide vladajućima. Duboko vjerujem da će i Kosor i njena stranka raditi zajedno s vladajućom većinom i koalicijskom Vladom na ulasku u EU i da će se ponašati na isti način sada kada su u opoziciji u smislu doprinosa da se taj posao odradi najbrže, najefikasnije i najkvalitetnije – odgovorio je Dragovan na sumnje Jadranke Kosor. Problem je komentirao i predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

– I ovi vladajući postavili su se u toj raspodjeli ''ili uzmi ili ostavi''. Uostalom, gospođa Kosor već ima dosta funkcija pa sada jedna više ili manje, svejedno je – ustvrdio je on.

Problem u dogovoru o raspodjeli odbora nastao je i u vezi s predsjedanjem Odborom za lokalnu i regionalnu samoupravu, što žele i HDZ i HDSSB.

– S obzirom na naša programska načela i program naše stranke koji podrazumijeva i regionalizaciju Hrvatske, mislim da je razuman naš zahtjev da imamo predsjedničko mjesto u Odboru za lokalnu i regionalnu samoupravu. Samo je na tome zapelo, rekli smo da ćemo u ponedjeljak to pokušati definitivno izdogovarati i ostalo je na HDZ-u da odgovori na taj prijedlog – rekao je HDSSB-ovac Dinko Burić.

Podsjetimo, 17 radnih tijela i četiri izaslanstva imaju vladajući, a oporba 12 radnih tijela i dva izaslanstva te Antikorupcijsko vijeće na čelu kojeg je Jadranka Kosor. Laburisti će predsjednička mjesta imati u Odboru za informatizaciju i medije te u Odboru za ravnopravnost spolova, dok će Odbor za predstavke i pritužbe voditi HDSSB. Sva radna tijela trebala bi se podijeliti do utorka kako bi Odbor za izbor i imenovanja mogao i službeno imenovati sastav odbora prije početka sjednice Sabora u srijedu.

Komentara 121

OB
-obrisani-
19:13 13.01.2012.

pa nije to..NJEZIN...Odbor...nije joj ga..babo ostavio u miraz.....

OB
-obrisani-
18:50 12.01.2012.

, . ..vise se ne smije....zasto....??? . .

Avatar wratnik
wratnik
19:08 12.01.2012.

12.01.2012. u 18:33h pumbica je napisao/la: --------------------------------- Blagosiga dok ima tako savrsenu savjetnicu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije