Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka u Iloku

Kosor: Krizni porez ukinut ćemo čim to bude moguće

Jadranka Kosor u iloku
Krunoslav Petrić/PIXSELL
16.02.2010.
u 14:22

Kad je riječ o nultoj stopi poreza, morat ćemo se prilagoditi zakonima Europske unije, a to se odnosi i na poreze na kruh i mlijeko, rekla je Kosor.

Ovoga tjedna očekujemo prve naznake rezultata naših gospodarskih mjera, koje smo donijeli radi jačanja gospodarstva - rekla je premijerka Jadranka Kosor u Iloku gdje je otvorila obnovljeni dvorac Odescalchi i njegov stalni postav. Ponovila je da se radi o ogromnom poslu i projektu vrijednom deset milijardi kuna, ali i da on pomoć neće moći dobiti nitko zbog svoje političke pripadnosti nego isključivo zbog kvalitetnoga projekta koji će pridonijeti očuvanju radnih mjesta, otvaranju novih te poticanju proizvodnje i izvoza.

Zakon vrijedi do kraja godine

- To je novac za one koji imaju mogućnost ostati na nogama i treba im malo vjetra u leđa. Za sve druge, koji su u teškoćama, pripremit ćemo dodatne projekte, a tu mislim na tekstilnu, drvnu, kožarsko-obućarsku i druge industrije, rekla je J. Kosor ističući da država redovito plaća svoje obveze, a da se ulažu i dodatni napori da to čine državna i javna poduzeća.

Premijerka se osvrnula i na ovotjedni sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca te ustvrdila da na njemu nije bilo riječi o ukidanju kriznoga poreza. Istaknula je da je poslodavcima rekla da je Vlada spremna slušati i poslušati, ali i korigirati neke stavove i u svoj program dodati određene mjere.

- Zakon o kriznom porezu donesen je u jednoj izuzetno teškoj situaciji i vrijedi do 31. prosinca. O njegovu ukidanju i bilo kakvu roku nismo razgovarali, ali možete biti sigurni da ću upravo ja biti ta koja će tražiti da se on ukine u cijelosti ili samo jedna njegova stopa ako pokazatelji budu takvi da će to omogućiti stabilnost financija - rekla je Kosor.

Nije bilo razgovora o ukidanju nulte stope PDV-a

Dodala je kako na sastanku s poslodavcima nije bilo riječi ni o podizanju stopa niti o ukidanju nulte stope PDV-a.

- Ne bih komentirala sve što se piše po medijima jer mi se od toga ponekad zavrti i u glavi. Kada je riječ o ukidanju nulte stope PDV-a moramo svi biti svjesni da prilikom pregovora s EU moramo ispuniti sve tražene smjernice i uskladiti ih sa zakonima koji vrijede u 27 zemalja EU. Ulaskom u EU i to nas čeka, a to će se onda odnositi i na kruh i mlijeko. To, međutim, sada nije tema o kojoj se razgovara - rekla je Kosor koja je najavila da sljedećeg tjedna na sjednici Vlade očekuje novi Zakon o stanogradnji.

Komentara 31

Očoćinskipe
15:06 16.02.2010.

hahaha... onda se mogu kladiti da će ga uskoro povećati... (na ovaj ili onaj način - možda će se zvati \"prirez na kisik\" ili drugačije...)

OB
-obrisani-
15:40 16.02.2010.

AJMO...HDZ.ovcice......navalite . sa hvalospjevom i hvaljenjem uspjesne JACE.... ..di ste se zabili...???

DA
davorac
08:34 17.02.2010.

ukinuti hdz sva zla potječu od hdz-a evo zadnje mato bilonjić zstupnik iz nove gradiške (derventa) ima dva ina koja žare i pale po n.g. i okolici u novinama su više nego naši dragi odvjetnici ...prije 30 godina poznavao sam sportaše pjevače glumce a sada odvjetnike kriminalce političare e tu je kvaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije