Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborna kampanja

Kosor i Josipović su posvuduše, na račun građana prošli 16.600 km

kosor, josipovic
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
09.09.2011.
u 20:10

Dvoje najviših državnih dužnosnika u mjesec dana proputovalo koliko bi inače u nekoliko mjeseci.

Premijerka Jadranka Kosor od Sinjske alke 7. kolovoza do petka, kada je položila temeljni kamen za gradnju bazena u Vukovaru, prevalila je čak 11.000 kilometara.

Ako se zna da od jednog kraja Hrvatske – Iloka, do drugoga – Prevlake ima 1000 kilometara, ispada da je premijerka u mjesec dana Hrvatsku obišla čak 11 puta. Tako se premijerka Kosor u predizbornom zanosu približila dosadašnjem apsolutnom rekorderu, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je u predizbornoj kampanji za predsjednika RH potkraj 2009. godine u 30 dana prevalio čak 11.675 kilometara po Hrvatskoj i BiH. Kosor je u proteklih 30 dana obišla 26 gradova i imala 30 putovanja, od čega su dva bila inozemna – Priština i Orašje.

Svaki dan na putu

I predsjednik RH Ivo Josipović ovoga ljeta dao si je truda, ali po kilometraži daleko zaostaje za premijerkom. Josipović je od Sinjske alke do današnjeg posjeta sajmu u Gudovcu prevalio 5600 kilometara, gotovo upola manje od premijerke. Predsjednik je u proteklih 30 dana na 18 putovanja obišao 16 gradova, među kojima dva u Srbiji – Šid i Beograd.

Pokušali smo provjeriti koliko su porezne obveznike stajala brojna putovanja premijerke i predsjednika RH, ali ni iz jednog ureda nismo dobili odgovor na upit e-mailom. Glasnogovornici obaju ureda u petak se nisu javljali ni na mobitel.

Od osobe koja je dobro upoznata s protokolima i službenim putovanjima doznali smo da jedno putovanje predsjednika Ive Josipovića unutar Hrvatske, ako u obzir uzmemo i njegovu pratnju od najmanje četiri osobe, u prosjeku stoji najmanje 5000 kuna. Prema toj računici predsjednik Josipović u proteklih je 30 dana na putovanja potrošio otprilike 100.000 kuna. Ta se računica podudara i s činjenicom da je za Ured predsjednika iz proračuna RH godišnje za putovanja predviđeno milijun kuna.

Priština najskuplja

U prosjeku trošak putovanja predsjednika države svaki mjesec iznosi nešto više od 83.000 kuna, ali u proteklih 30 dana predsjednik putovao mnogo više nego u prethodnim mjesecima. Za putovanja premijerke Jadranke Kosor, koja je debelo zagazila u predizbornu kampanju paleći svijeće, presijecajući vrpce, polažući kamene temeljce..., u proteklih 30 dana građani su platili najmanje 400.000 kuna. Ukupno su putovanja premijerke i predsjednika od 7. kolovoza do 9. rujna hrvatske građane stajala pola milijuna kuna. Najveći trošak bio je premijerkin let za Prištinu koji je stajao najmanje 100.000 kuna.

Komentara 173

MA
Mayhaelo
22:03 09.09.2011.

Josipoviću, što ti se događa? Zadnjih nekoliko tjedana u potpunoj suprotnosti od predsjednika do prije početka ovog predizbornog ludila. Šteta! Kada se baš poveseliš... ...eto...

OB
-obrisani-
22:26 09.09.2011.

po svud u se mljac guc hik . . . skupa gozba . . . malvarzija novca poreznika . . . sve na kredit . . .

US
U sridu
21:04 09.09.2011.

J*** vas onaj tko je glasao za vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije