Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra reakcija

Kosor i Josipović osudili prijenos koncerta za generale na HRT-u

kosor, josipović, mesić (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
16.06.2010.
u 18:22

Žurna zajednička reakcija rezultat je, kako se može čuti, reakcije diplomata iz zemalja EU koji su zaprepašteni izravnim prijenosom koncerta za generale osumnjičene ili čak osuđene za ratni zločin.

Nastup klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” na nedjeljnom koncertu za generale u Haagu pod istragom je koju je naredio predsjednik Ivo Josipović. U zajedničkom priopćenju Ureda predsjednika i Vlade RH taj je čin “u potpunosti podržala” i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

U tom je priopćenju predsjedničkog dvojca Kosor – Josipović najoštrije osuđeno i isticanje fašističkih obilježja na koncertu u Splitu “s navodnom nakanom potpore hrvatskim generalima i njihovim obranama pred sudom u Haagu”.

Zajednički su, uz napomenu da poštuju nezavisnost HRT-a, upozorili zakonsku obvezu javne televizije “oko promicanja javnih interesa”. Pozvali su vodstvo HRT-a na “žurno donošenje mjera prema kojima će se ubuduće odmah prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija”. Kako se može čuti, o nastupu nije bio obaviješten ni predsjednik koji je zapovjednik Glavnog stožera OS niti ministar obrane Branko Vukelić.

Žurna zajednička reakcija rezultat je, kako se može čuti, reakcije diplomata iz zemalja EU koji su zaprepašteni izravnim prijenosom koncerta za generale osumnjičene ili čak osuđene za ratni zločin.

Komentara 280

MS
My Soul
14:09 17.06.2010.

društvo iz vrha hravatske države se malo previše zaigralo oko hrvatskih generala. zaboravljaju da je čovjek nevin, dok ne bude pravomoćno osuđen. a ljudima se sudi zbog Domovinskog rata, a ne zbog provalnih krađa i ubojstava. ni jaca ni josipović nisu bili hrvatski branitelji, a da bi oni imali pravo nekome presuđivati prije odluka suda! mislim da je vrijeme da im hrvatski narod kaže da su pretjerali.

OB
-obrisani-
16:12 17.06.2010.

@Antun1973 ma kako da ne, jos i predsjednik. nije valjda dosta da se smije predstavljati kao general,a ne bi polozio ni kurs za desetara u bivsoj JNA.

OB
-obrisani-
21:38 17.06.2010.

17.06.2010. u 17:51h Babaroga je napisao/la: Nisam jugonostalgičar, i sam sam desno orijentiran --------------------------------------------------------- svaka cast majstore !!! od sada cu obratiti vise pozornosti na \"desno orijentirane\"....do sada sam to zbog mentalne higijene uglavnom izbjegavao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije