Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANADEROV MANDAT

Šeks: Zakon je takav kakav je, a vidjet ćemo kakva će biti primjena

vladimir seks
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
Autori: AM, ič/VLM, dli/VLM
14.10.2010.
u 21:14

"Ili mi ili oni", ili crni ili bijeli". Mi smo bijeli, i nastojimo i zadnje crne skinuti sa šahovske ploče - poručio je Šeks.

U emisiji Poligraf Hrvatskog radija Vladimir Šeks je komentirajući Sanaderov zahtjev za povratak u saborske klupe rekao da će provjeriti je li moguće tri puta tražiti aktiviranje zastupničkog mandata.

- Zakon je takav kakav je, a kakva će biti primjena toga zakona, to ćemo ubrzo vidjeti - izjavio je jutros u Poligrafu Šeks objasnivši da je ovo treći Sanaderov pokušaj da aktivira mandat:
- Prvi je put Sanader stavio mandat u mirovanje kad je postao predsjednik Vlade. Drugi put u srpnju 2009. kada je odstupio s mjesta predsjednika Vlade. Tada je isti dan aktivirao mandat i odmah ga stavio u mirovanje. Ovaj pokušaj ili zahtjev Ive Sanadera da aktivira saborski mandat je i ostat će bezuspješni pokušaj udara na Vladu i HDZ. Ako se pojavi u sabornici sigurno će mu biti priređen odgovarajući doček, najavio je Šeks, koji je i kritizirao optužbu što drži Sanaderovu stranu. 

- SDP je otvoreno stao na Sanaderovu stranu, držeći da su iskazi Ive Sanadera vjerodostojni, a tvrdeći da nisu istiniti iskazi Jadranke Kosor. Donedavno je za SDP Sanader bio najomraženija osoba, a odjednom su u velikoj slozi i ljubavi. Time zaključujemo da se radi o jednom sinkroniziranom djelovanju - kaže Šeks.

'Snažimo jedinstvo HDZ-a zbog oporbe, ne zbog Sanadera'
Šeks ne sumnja da će vladajuća koalicija održati većinu u parlamentu, te da nisu potrebni izvanredni izbori.

- Vladajuća koalicija će ostati potpuno stabilna, imamo 83 zastupnika. Ali svaka politika mora predviđati, tako i HDZ i vladajuća koalicija treba računati s time da u pokušaju aktiviranja Sanaderovog mandata. Zato imamo snaženje jedinstva stranke i grupiranja, ne radi Sanadera, on je za nas prošlo svršeno vrijeme, nije ni član stranke, nego radi tih legitimnih aspiracija oporbe da što prije dođe na vlast. Nije nama bitno da po svaku cijenu ostanemo na vlasti, nego nam je to važno da ostanemo na vlasti da završimo demokratske procese i završiti bitku protiv korupcije. Ono što kaže Milardović "Ili mi ili oni", ili crni ili bijeli". Mi smo bijeli, i nastojimo i zadnje crne skinuti sa šahovske ploče.

Kosor: Budućnost HDZ-a čvršća je nego ikad!
Sinoć je nakon višesatnog sastanka u središnjici HDZ-a predsjednica stranke Jadranka Kosor izjavila je kako je to bio sastanak koordinacije predsjednika županijskih ogranaka HDZ-a. Dodala je pri tome da se raspravljalo o budućnosti HDZ-a koja je čvršća nego ikad.

Nije željela odgovoriti na pitanje je li se raspravljalo o činjenici da je Ivo Sanader zatražio reaktiviranje svog mandata. Zamjenik predsjednice Darko Milinović tvrdi da nije bilo govora o Sanaderu dodavši da je Vlada stabilna kao i koalicija. Ustvrdio je i da su na sastanku razgovarali kako će pobijediti na izborima.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, koordinacija je sazvana prije tri dana nevezano za današnje događaje. Predsjednici svih županijskih organizacija HDZ-a i HDZ grada Zagreba održat će u petak izvanredne konferencije za novinare i poduprijeti rad Vlad, njezin program gospodarskog oporavka i borbu protiv korupcije.

 

Komentara 418

KN
knezo
05:40 15.10.2010.

Stabilan HDZ=nestabilna država

OB
-obrisani-
09:32 15.10.2010.

15.10.2010. u 09:30h Svantevid je napisao/la: da nisi u oš znao bi da je raskidanje ku, kolektivni ugovor

DE
dejavu
23:27 14.10.2010.

Kosor: Budućnost HDZ-a u remetincu čvršća je nego ikad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije