Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Foreign Policy
Povratak na članak

Korijeni Brexita leže duboko u prošlosti Britanije

Prva velika promjena dogodila se početkom 15. stoljeća kada su Britance potisnuli Francuzi predvođeni Ivanom Orelanskom i pojavom europskih supersila, Španjolske u 16. stoljeću, Francuske u 17. i 18., te Njemačke u 19. stoljeću. Zbog toga je Britanija zauzela obrambeno stajalište nasuprot kontinentu

Komentari 4

Avatar Idler 3
Idler 3
00:43 25.06.2016.

Sam uljepšana činjenica kak je Britanija uvijek ostale gledala s visoka. EU joj ni omogućil dominaciju u Europi pa su se odlučili zić jer neke praktične koristi nemaju. Kaj buju dalje i kak znaju sam oni. Ponavljam kaj sam već napisal - voljel bi vidjet koji su im dugoročni planovi ?!

VL
DU
Deleted user
00:40 25.06.2016.

Previse filozofirate. Razlozi su veoma jednostavni i ticu se imigracije. Britancima je jednostavno dosta hordi muslimana koji unistavaju njihovu kulturu.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:25 25.06.2016.

ljudska pohlepa, kao naše veliko trgovišće. EU im je bio dobar kada su mogli parazitirati i crpiti lovu iz unije, sada kada su problemi, sada okreću leđa i bježe. za par godina kada će imati ekonomiju na razini bosne i kada će moliti nazad u EU - hrvatska ih treba blokirati i tražiti godinama odgodu i zahtijeve - kao što su oni tražili od nas!

VL
DU
Deleted user
01:09 27.06.2016.

koren leži u činjenici da ljudi ne žele da im stranci odredjuju kako i sa kim da žive, brisel i imigranti su dve poluge u tom cilju...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.