Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio presudu

Koračević: Otkrit ću pozadinu svoje smjene

zlatko koračević,portal
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
02.02.2016.
u 19:35

Prema presudi, HEP mu mora dati 1,1 milijun kuna zaostalih plaća i na korištenje službeni audi A6

Općinski radni sud u Zagrebu naložio je HEP-u da vrati na posao bivšeg čelnika te kompanije Zlatka Koračevića kojem je dan otkaz 2013. godine. Prema presudi, mora mu i vratiti 1,1 milijunkuna zaostalih plaća i na korištenje službeni audi A6. Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju je moguća žalba Županijskom sudu pa zato i Koračević za sada ne može komentirati odluku. 

– Ovakvu sam odluku očekivao, no tek kada bude pravomoćna dat ću odgovore, pa i onaj o pozadini svoje smjene – rekao nam je Koračević. 

Koračević je u tužbi naveo da je 2012. s HEP-om sklopio ugovor o radu na mjestu predsjednika uprave te je na temelju te funkcije ostvario i određena prava, kao ida je zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme pa je u skladu s ugovorom i na temelju odluke Nadzornog odbora njegov mandat kontinuirano trebao trajati od 2012. do 2016. godine. Opoziv iz 2013. Koračević je, kako je naveo u tužbi, smatrao nevaljanim jer Nadzorni odbor nije ispitao je li opoziv u interesu HEP-a. Naveo je i da smatra kako je prijedlog Vlade za njegov opoziv neargumentiran i da nema obrazloženja odluke o opozivu, a da mu ni Glavna skupština HEP-a nije izglasala nepovjerenje

>> Koračević umjesto elektrana gradi nove urede

Ključne riječi

Komentara 7

VU
vuky91
20:15 02.02.2016.

"Koračević: Otkrit ću pozadinu svoje smjene" Za početak bi bilo dobro da otkriješ pozadinu svojeg zapošljavanja! Tipični HNS-ov uhljeb, nestručan, pohlepan i još nam tu pljuje u lice. Ali nisi ti kriv, i ne kažem da jesi, takva je politika, preko stranke do dobre plaće, položaja i moći. I treba ti dati 1,1mil kuna i A6, a uzeti iz privatnih džepova onih koji su te tamo instalirali, Čaćića, Pusićke Milanovića itd. I zanimaju me još dvije stvari, tko se još javio na javni natječaj kojega naravno nije ni bilo i koji su bili uvjeti, i koji su to ljudi u Nadzornom Odboru zaključili da je tvoje zapošljavanje u interesu HEP-a?

PI
pismeni
20:29 02.02.2016.

Pola novaca Vrdoljaku! Zaslužio je!

YB
ybro
19:56 02.02.2016.

Takve stručnjake treba držati ko malo vode na dlanu...što je mogao to je upropastio u Lepoglavi ali HEP bez njega ne može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije