Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjene u hdz-u

Konsolidira li Karamarko stranku ili zapravo provodi čistku?

'SPECIJAL 24 EXPRESS 13.04.2012., Zagreb - Tomislav Karamarko, kandidat za predsjednika HDZ-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/4
02.09.2012.
u 22:43

Šef zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem, ujedno član Predsjedništva, ne pristaje na častan uzmak i ne želi dati ostavku

Epidemija raspuštanja gradskih i županijskih odbora te smjenjivanja njihovih "nesposobnih" ili neposlušnih predsjednika zahvatila je HDZ. Počelo je prije dva mjeseca kada je, nakon bijega predsjednika GO Osijeka Josipa Salapića Glavašu, GO raspušten.

Nema više podrške

Ovih dana uslijedila je lančana reakcija – raspušteni su varaždinski županijski i riječki gradski odbor te smijenjen predsjednik Mile Biondić, a predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić podnio je ostavku. Sudeći po posljednjim događajima u zagrebačkom GO, odbrojeni su dani i predsjedniku Anti Zvonimiru Golemu. Predsjedništvo stranke predložit će, a Nacionalno vijeće istog dana raspustiti zagrebački HDZ jer je na prošlotjednom sastanku svih predsjednika područnih odbora, kojemu je nazočilo i čelništvo stranke, Golem odbio "časno odstupiti" podnošenjem ostavke. Uzrok HDZ-ove epidemije Karamarkova opozicija tumači kao obračun s onima koji ga nisu podržali na stranačkim izborima. Kažu da je najbolji dokaz za to identični scenarij u raspuštanju svakog odbora, osim u Osijeku. Kao povod raspuštanju, kažu, ponavljaju se iste teze da je razlog nerad i nesposobnost predsjednika, njihova samovolja i loša komunikacija s članstvom te pobuna članstva koje je samo prije tri mjeseca te iste ljude izabralo da ih vode.

>>Tomislav Ivić više nije predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a

Iz vrhu HDZ-a pak to negiraju tvrdeći da je riječ o konsolidaciji i pripremi za lokalne izbore jer devet mjeseci prije lokalnih izbora ne mogu dopustiti razjedinjenost u HDZ-u. Ne osporavaju da su svi legitimno i demokratski izabrani, ali tvrde da više nemaju podršku svojih organizacija.

Šef zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem, koji je ujedno član Predsjedništva HDZ-a, pokazao se kao najtvrđi orah. Ne pristaje na častan uzmak, ne želi dati ostavku iako se protiv njega izjasnilo 13 od 17 predsjednika područnih odbora. On i njegovi pristaše spremni su o njegovoj smjeni raspravljati na izbornoj skupštini koja ga je prije tri mjeseca uvjerljivo izabrala. Uvjereni su da ga to tijelo ne bi smijenilo jer njegovi protivnici nemaju dovoljno delegata koji bi podržali njegovu smjenu. Isto misle i neki neutralni članovi u Zagrebu koji Golema ne doživljavaju kao pravog političkog lidera, ali ga smatraju izuzetno radišnim, odgovornim i iznad svega poštenim čovjekom i odanim hadezeovcem koji se na stranačkim izborima nije htio svrstati ni uz jednog kandidata smatrajući da bi time unio razdor u svoju organizaciju.

Urota u Cro-Pubu

– Uzrok Golemovih problema je to što nije htio javno podržati Karamarka pa je došao u sukob s Ivanom Ćelićem, Tomislavom Kelićem, Perom Semrenom i Andrijom Mikulićem koji su poveli pobunu protiv njega. Da mu se "sapuna daska" moglo se vidjeti kod izbora članova Predsjedništva GO kad su Ćelić i Semren, zbog toga jer Golem nije predložio i Mikulića, javno rekli da ne žele biti u takvom Predsjedništvu. I oni su pak s tajnikom Milijanom Brkićem poslije sabora HDZ-a u Cro-Pubu skovali plan njegova rušenja do 1. rujna – priča nam član zagrebačkog HDZ-a koji na izborima nije glasao za Golema.

Ključne riječi

Komentara 136

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
22:56 02.09.2012.

... do sada svi koji su smijenjeni ili otišli poput psa podvijenoga repa kod novog gospodara (salapić) neće nam faliti ni u kojem smislu ... recimo ovaj ivić - pa takvog je bolje sto puta izgubiti nego jednom naći ..... i on bi kod glavaša samo da nije uvrijedio kapetana prve klase šišljagića ... za golema ne znam i čini mi se OK no njegovi oko njega valjda bolje znaju ... strava ...

IS
isuskristkomunist
22:57 02.09.2012.

Karamarko bi trebao pocistiti sve HDZovce i nakon toga pocistiti i sebe te platiti nekoga da zakljuca vrata na odlasku. GAME OVER.

BE
bernardica2
22:49 02.09.2012.

judi moji..malo od vas zna..zasto naziv hdz..debili..prvotni naziv ..bio je hkz..i da dalje ne duljim..zato..ako ne promijenite naziv hdz u neki ..nije bitno ..sada koji drugi..od vas nema nista..a vi kako hocete..lipi moj karamarko ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije